5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Koyun ıslah projesi başladı

SİİRT'TE KOYUN İSLAH PROJESİ BAŞLADI

Siirt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı ve Tarım Müdürlüğü koyun ırkının ıslahı ve veriminin arttırılması projesini hayata geçirdi.

Pervari'nin Doğan köyünde başlatılan proje hakkında bilgi veren Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyesi Veteriner Hekim M.Sıddık Aydın, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 200 bin TL tutarındaki 5 yıl süreli bu proje ile ilimizde yetiştiriciliği yapılan yaklaşık 300 bin koyunun ıslahı hedeflenmektedir. Bu amaçla koyunların yoğun olarak bulunduğu köylerden başlayarak Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği'nde satın aldığımız üvesi ırkı koçları köylülerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu ırkın verimi diğer ırklara göre çok daha yüksektir. Koç dağıttığımız hayvan sahiplerinin eski koçlarını da satmalarını istiyoruz" dedi.

Aydın, projenin bu yılki çalışmaları kapsamında satın aldıkları 33 koçu Doğan köyünde yaklaşık 3 bin koyunu bulunan 4 yetiştiriciye verdiklerini sözlerine ekledi. Koçlar Veteriner Hekim Aydın tarafından son bir kez kontrolden geçirildikten sonra sahiplerine teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 10:07:02
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 12:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?