4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Kum fırtınası hayatı zorlaştırdı

Suriye'den eserek Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kum fırtınası, Siirt'te de hayatı felç etti. Kenti kaplayan toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düşerken, solunum güçlüğü çeken vatandaşlar hastanelere akın etti. 

Mardin ve Şırnak illerinden sonra Siirt'e de etkili olan kum fırtınası, kentte gündelik hayatı olumsuz etkiliyor. Siirt semalarını kaplayan toz bulutu gökyüzünü sisli bir görünüme bürürken, kent merkezinde görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü belirtildi. Kum fırtınasının, doğa ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden uzmanlar, vatandaşların, özelikle de çocukların dışarı çıkmamaları hususunda uyarılarda bulundu. 

Özel Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın Önder, kentte 2 günden bu yana kum fırtınası sebebiyle nefes darlığı, üst solunum enfeksiyonu şikayetleriyle birçok kişinin hastanelere akın ettiğini ifade ederek, "Son bir haftadır bölgemizde etkili olan kum fırtınası, Siirt'i de etkisi altına aldı. 2 gündür kum fırtınasından ötürü nefes darlığı, üst solunum enfeksiyonu hastalıklarından çok sayıda vatandaş hastanemize başvuruda bulundu. Kum fırtınası, özellikle astım, bronşit, guatr gibi solunum yolu hastalıklarını tetikliyor. Vatandaşlarımız, özellikle kum fırtınasının etkili olduğu bu dönem içerisinde günün belirli saatleri dışında dışarı çıkmamalı, çocuklarını bu fırtınadan uzak tutmalılar" dedi. 

Kum fırtınası sebebiyle şoförler, kirlenen otomobillerine servislerde bakım yaptırmak zorunda kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 11:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?