5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kurbanlık fiyatları cep yakıyor

SİİRT'TE KURBANLIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Tüm yurtta olduğu gibi Siirt'te de Et fiyatlarının 20-25 TL'ye ulaşması yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hem besicileri hem de vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Hayvan Pazarı'nda küçükbaş kurbanlar 700-bin TL arasında satışa sunulurken, büyükbaş hayvanların fiyatları ise 2,5 ile 8 bin lira arasında değişiyor. Mübarek Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlarda tatlı bir telaş başladı. Kesim için uygun fiyatta hayvan arayan vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayet ederken, satıcılar da hayvanlarını satamamaktan muzdarip. Kurbanlık fiyatlarının et fiyatlarındaki artışa paralel olarak bu yıl geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 30 daha pahalı olacağını

belirten besiciler, geçen yıl 550-600 TL'ye satılan bir küçükbaşın fiyatının bu yıl 700 ile bin lira arasında değişeceğini belirtiyor.

Bu yıl yurt dışından kaçak yollarla yurda getirilen hayvanların piyasada az olması nedeniyle fiyatların yüksek olabileceğini belirten besici Mehmet Sepetçi, "Bu sene vatandaşlardan eski yıllara göre alım oranı düşmüş. Geçmiş yıllarda yurt dışından çok sayıda hayvan getirilip ucuz fiyata satılırdı. Artık yurt dışından kaçak yollarla gelen hayvanların satışı piyasadan kalktı denilecek kadar düştü. Bu fiyatları eklediğini düşünüyoruz. Ayrıca geçmiş yıllarda Kurban Bayramı'na 1 hafta kala günde 4 tane

kurbanlık satıyorsak bu yıl hiç satamadık diyebiliriz. Çünkü günde ancak bir veya 2 tane satabiliyoruz. Vatandaşların alım gücü de düşmüş. Bu yıl özel olarak küpelemediğimiz koçları bayrama özel 700 ile 850 TL arasında satıyoruz. Kurbanlık koçların fiyatları kilolarına göre değil uzunluğuna göre belirliyoruz" dedi.

Bu arada Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca tespit edilen 8 ayrı kurban kesim yerleri şöyle:

"Sağlık Meslek Yüksek Okulu arkasındaki boş alan, Siirt Et Entegre Tesisi, Doğan Mahallesi Verem Savaş Dispanseri arkasındaki Rahimiye Öğrenci Yurdu bahçesi, Kooperatif Mahallesi Huzur-2 Sitesi karşısındaki boş alan, Ensar Camii önünde bulunan boş alan, Evren Mahallesi Polis Lojmanları içindeki boş alan, Özel Seyyid Ahmet Bedevi Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürlüğü bahçesi ve Aydınlar yolu üzerinde Behcet Aydın'a ait Aydınlar Çiftliği."

SİİRT'TE KURBANLIK FİYATLARI CEP YAKIYOR
SİİRT'TE KURBANLIK FİYATLARI CEP YAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 15:57:01
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 01:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?