3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Kursiyerler el emeklerini sergiledi

Siirt ve ilçelerinde faaliyet gösteren “Toplum Merkezleri”nin yıl sonu sergisi açıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen sergiyi Vali Murat Yıldırım ve eşi Z.Sehavet Yıldırım, birlikte açtılar.

Vali ve eşinin “Hayırlı olsun” dilekleriyle kurdelayı kesmelerinden sonra sergideki Toplum Merkezleri standatları tek tek gezildi, ilgililerden bilgi alındı.

Serginin gezilmesinden sonra okuma-yazma kursunu başarı ile bitiren 57 genç kız ve bayan kursiyere de başarı belgeleri verildi.

Belgelerin verilişi esnasında bir konuşma yapan Vali Yıldırım, Toplum Merkezlerinin kurulduğundan beri bayanlara ve genç kızlara büyük hizmetler verdiğini kaydederek, buraya gelen bayanların kendi istekleri doğrultusunda eğitim aldıklarını ifade etti. Vali Yıldırım, bayanlarımızın yeni şeyler öğrenerek topluma katkıda bulunduklarını ve boş zamanlarını değerlendirerek daha aktif hale gelmeleri açısından Toplum Merkezlerinin faydalarının sayılamayacak kadar çok olduğunu sözlerine ekledi.

Okuma-yazma öğrenmenin yaşının olmadığını vurgulayan Vali, Toplum Merkezlerini Valilik olarak desteklemelerinin yanı sıra, buradan belge alan kursiyerlerin eğitimlerini sürdürmek istemeleri halinde de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kendilerine katkıda bulunulacağını ifade etti.

Hifzullah Eryeşil / Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 15:43:13
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 16:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?