5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kurtalan'da toplu iş sözleşmesi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde Belediye Başkanı Necat Yılmaz ile Tüm Bel-Sen Siirt Şubesi yöneticileri arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kurtalan Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplu iş sözleşmesi törenine, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Tüm Bel-Sen Siirt Şube Başkanı Ferit Epözdemir ile memurlar katıldı.

Salona, "Sendikasız Demokrasi, Toplu Sözleşmesiz Sendika olmaz" yazılı pankart asıldı. İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, "Göreve geldiğimizde işçi ve memurlarımıza bir söz vermiştik. Hiçbir sendika başkanı benimle işçim ve memurlarım arasına girmeyecek. Bu şu anlama gelemesin. Sendika başkanlarına kızdığımız için değil onları rahatsız etmemek için ben işçi ve memurların hak ettiği değeri ve emeği biz kendimiz vereceğiz" dedi.

Tüm Bel-Sen Siirt Şubesi Başkanı Ferit Epözdemir de, Kurtalan Belediye Başkanı Yılmaz'a teşekkür ederek, "Göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraatlardan birinin sendikamızla yaptığının bir göstergesidir. Bizler toplu iş sözleşmelerinin uluslararasından gelen hukuka dayanıyoruz. Toplu iş sözleşmelerini yapmaya devam edeceğiz. Toplu iş sözleşmelerinin ülkemizde yaşadığımız coğrafi toplumsal uzlaşmalara dönüşmesini temenni ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmesine göre memurların maaşlarına 350 TL zam yapıldı. Sözleşmeye, ''Belediye çalışanlarının, ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uyguladığının tespiti durumunda sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlar çalışanın eşine ödenir" maddesi de eklendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?