9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Kutlamalarda olaylar çıktı

SİİRT'TE SEÇİM KUTLAMALARINDA OLAYLAR ÇIKTI

BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı Gülten Kışanak'ın vekilliği kesinleştikten sonra yapılan kutlamalar yasadışı gösteriye dönüştü. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere polis gaz bombasıyla müdahale etti.

Siirt'te milletvekili genel seçimleri ardından milletvekilliği kesinleşen bağımsız aday BDP'li Gülten Kışanak'ın milletvekilliğini kutlamak için BDP'liler Cumhuriyet meydanında bulunan BDP il binası önünde toplandı. Parti binasının penceresinden balkon konuşması yapan Gültan Kışanak'ın konuşması sırasında sık sık yasa dışı slogan atıldı. Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan kalabalığa gaz bombası ve panzerlerle müdahale edildi.

Kalabalık sokak aralarından kaçarak dağılırken, yaşanan gerginlikte yaralanan 12 kişi olay yerine çağırılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Gerginlik sırasında polislere taş attıkları tespit edilen çok sayıda BDP'li gözaltına alındı.

Gaz bombalarından etkilenen 1 polis de arkadaşlarının yardımı ile olay yerinden uzaklaştırıldı. Baygınlık geçiren polis, hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, polisin müdahalesine tepki gösteren Kışanak, Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam, Atatürk Bulvarı'nda oturma eylemi yaptı.

SİİRT'TE SEÇİM KUTLAMALARINDA OLAYLAR ÇIKTI
SİİRT'TE SEÇİM KUTLAMALARINDA OLAYLAR ÇIKTI
SİİRT'TE SEÇİM KUTLAMALARINDA OLAYLAR ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 10:15:00
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 11:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENGİN IP: 78.187.200.xxx Tarih : 13.06.2011 15:52:00

Şaşırılmayan bir tepki zaten bu, ne zaman BDP bişeyler kutlamak istese bunu hazmedemeyen  emniyet hemen saldırısını gerçekleştiriyor ,hoş sanki akp nin kazandığı adaylar onları başının üstüne koyacak sankim,akp size geçen dönem ne yapmışsa bu dönemde aynı aynı hizmetleri sunacak zaten :)) bu bir gerçek artık sizde kabul edin BDP hep olacak...