5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Kutlamalarda üzücü olay

SİİRT'TE 23 NİSAN KUTLAMALARINDA PORTATİF TRİBÜNDEN DÜŞEN ÇOCUK YARALANDI

Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanırken, 6 yaşındaki bir çocuk portatif tribünlerden düşerek ağır yaralandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenlere Atatürk Stadyumu'nda devam edildi. Vali Necati Şentürk, 3. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen ve Belediye Başkan Vekili Seyfettin Aydın'ın törene katılanların bayramlarını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günden beri hiçbir zaman vatandaşını itmediğini, ötekileştirmediğini söyledi. Eteker, "Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden beri devletini payidar kılmak için hiçbir zaman boş durmadı. At bindi, kılıç kuşandı. Göç denildi, göç etti. Cenk denildi, cenk etti. Şehadet emredildi, şehit oldu. Adaleti götürdü ayağının izinin olduğu yere, özgürlüğü yaşattı, esarete duçar olmuş milletlere. Ulubatlı oldu, surlara tırmandı. Vatan denince hiç bakmadı ardına. Kanıyla, teriyle eserler bina etti insanlığın tarih defterine. İnsanı yüceltti, devlet yücelsin diye. İtmedi hiçbir vatandaşını, ötekileştirmedi, biliyordu çünkü devlet dirlikti, birlikti" dedi.

Bayram nedeniyle düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından resmi geçit töreni yapıldı. Resmi geçit töreninde öğrencilere 7. Kolordu Bando Bölge takımı eşlik etti. Öğrencilerin Arjantin'den Hindistan'a kadar dünyanın değişik yörelerinin halk oyunlarını sergilediği gösterilerin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün judo ve tekvando gösterileri yapıldı. Özellikle M. Ali İlbaylı Anaokulu öğrencilerinin kolbastı oyunu büyük ilgiyle izlendi.

Bu arada, kutlamalara ablasını izlemek üzere gelen 6 yaşındaki Muhammed Harun Şenyüz, portatif tribünlerden düşerek ağır yaralandı. Küçük çocuk ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 3. Komando Tugay Komutanlığı ile işbirliği içerisinde merkez ilçe ile Pervari ilçesinin Düğüncüler ve Belenoluk köylerinden toplam 229 öğrencinin öğretmenleri ile birlikte il merkezinde askeri personelin evlerinde konuk edildiği, bu öğrencilerin il merkezindeki gösterileri izlemelerinin ardından köylerine gönderilecekleri belirtildi.

SİİRT'TE 23 NİSAN KUTLAMALARINDA PORTATİF TRİBÜNDEN DÜŞEN ÇOCUK YARALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 15:12:04
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 17:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?