5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Lisede iki sevinç birden

Siirt Selami Değer Lisesi'nde iki sevinç birden yaşandı. İlk mezunlarını veren lise gelecek yıldan itibaren Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüldü.

Hayırsever işadamı Selami Değer tarafından 4 yıl önce inşa ettirilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan lise, ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen yemekli etkinlikte ilk mezunlara diplomaları verilirken işadamı Selami Değer de ilk 10'a giren öğrencileri ödüllendirdi.

Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye kamera, üçüncüye fotoğraf makinesi ve diğer öğrencilere birer cep telefonu hediye eden işadamı Değer, "Yaklaşık 30 yıldan beri İstanbul'da oturuyorum. Ancak hiçbir zaman memleketimi unutmadım. Biri babam diğeri benim adıma olmak üzere bir ilköğretim ve bir lise yaptırdım. Hayatım boyunca da eğitime önem vereceğim" dedi.

Siirt Valisi Necati Şentürk de yaptığı konuşmada okulda sürdürülen eğitim ve öğretim çalışmalarını övdü. Vali Şentürk, şunları söyledi:
"Bu okulda yapılan çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Gerçekten başarılı çalışmalar yapılıyor. Kısacası Selami Değer her şeye değer diyor ve işadamımızı canı gönülden kutluyorum. Ayrıca mezun olan gençlerimizi de kutlayarak başarılar diliyorum."

Daha sonra gelecek eğitim ve öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesi statüsünde hizmet verecek olan okulun yeni tabelası ile okul bahçesinde yaptırılan açık hava sahnesinin kurdeleleri törenle kesildi. Yıl içinde Kızılay kan bağışı kampanyasına katkıda bulunan öğrencilere plaketlerinin verilmesinin ardından öğrencilere diplomaları dağıtıldı ve kepler havaya fırlatıldı. Gece havai fişek gösterisi ve müzik şöleni ile sona erdi. Geceye Vali Necati Şentürk, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ve üniversite yöneticileri, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, daire müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?