5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Liseliler PMYO'yu gezdi

LİSELİ ÖĞRENCİLER SİİRT POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU'NU GEZDİ

Siirt il merkezinde bulunan liselerde okuyan öğrenciler Polis Meslek Yüksek Okulu'nu gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SODES kapsamında Emniyet Müdürlüğü ve Huzuru Sevenler Derneği tarafından yürütülen 'Yeşeren Umutlar' adlı proje kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nün işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe il merkezindeki liselerde okuyan 70 öğrenci katıldı. Okullarından polis araçları ile alınan öğrenciler, Polis Meslek Yüksek Okulu'na getirildi. Burada Emniyet Müdürü Celali Topuz; Polis Yüksek Okulu Müdürü Cumali Aslancan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Hakan Korkusuz ile

birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından okulu gezen öğrenciler, okulda yürütülen eğitim faaliyetleri ile ilgili bir sunumu da izlediler. Öğrencilerin eğitim ve polislik mesleği ile ilgili soruları da cevaplandırıldı.

Emniyet Müdürü Celali Topuz yaptığı açıklamada, "Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü etkinliklerini düzenlediğimiz bu günlerde üniversite giriş sınavları öncesinde liselerde okuyan üniversite adayı öğrencilerimize biraz moral vermek istedik. Bu nedenle onları buraya davet ederek, hem birlikte kahvaltı yaptık, hem de onlara polislik mesleği ile Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki eğitim hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladık. İstikbalimizi oluşturan gençlerimizle birlikte olmak bizleri mutlu etti" dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cumalı Aslancan da öğrencileri okullarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Öğrenciler de üniversite sınavları öncesinde büyük moral depoladıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:53:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 16:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?