3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Liseliler sahnede yarıştı

Siirt İlim Spor Kültür Araştırmaları Vakfı Başkanlığı (SİSKAV) tarafından geleneksel hale getirilen Liselerarası Türk Halk Müziği yarışmalarının finali yapıldı.
 
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ile Uğur Dershanesi’nin sponsorluğunda yapılan final, Siirt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlendi. Siirtliler'in büyük ilgi gösterdiği finale Vali Murat Yıldırım ve daire müdürleri de katıldı. Finale kalan 10 öğrencinin, çok heyecanlı oldukları gözlendi.
 
Anadolu’nun değişik yörelerinden türkülerin seslendirildiği yarışmada, 14 Eylül Şeref Lisesi'nde eğitim gören, 1985 doğumlu Sema Erden 1’nci,  Siirt Lisesi'nde okuyan 1991 doğumlu Didem Arpacı 2’nci ve Siirt Lisesi'nde okuyan 1988 doğumlu İlknur Güvenç ile Meslek Sağlık Lisesi'nde okuyan 1988 doğumlu Şükran Beştaş ise 3’ncülüğü paylaştılar.
 
Birinci olan Sema Erden, “Herkes yarışmaya birinci olmak için katılır. Ancak  arkadaşlarımın seslerinin güzelliğini görünce kendi sesimden şüphe etmeye başlamıştım. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Türkülere gönül veren herkes elinden gelen çabayı harcadı” dedi.
 
Arpacı'ya ödülü Vali Murat Yıldırım tarafından verildi. Türk Halk Müziği'nin özümüzü oluşturduğunu belirten Yıldırım, öğrencileri ve organizasyonda emeği geçenleri kutladı. Yıldırım,  aynı yarışmanın önümüzdeki günlerde de Türk Sanat Müziği dalında düzenlenmesini istedi.
 
İlk üç dereceyi paylaşan öğrencilere Uğur Dershanesi 1 yıllık üniversiteye hazırlık kursunu ücretsiz olarak sağlayacak. Diğer finalistlere de birer çeyrek altın ile birer kitap seti hediye edildi.
Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 19:56:15
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 09:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?