5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

LYS'de büyük başarı

SİİRT LYS'DE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Bu yıl ilk kez yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Siirt büyük bir başarı yakalayarak, Türkçe Sosyal (TS) puan türünde Türkiye ikincisi oldu. Vali Musa Çolak, elde edilen başarının tesadüf olmadığını belirterek, geçen yıldan beri uygulanan eğitime destek projelerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.

Üniversite adaylarının merakla beklediği LYS sonuçları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Siirt, TS puan türünde büyük bir başarı elde ederek, 281.929 puanla Türkiye ikincisi oldu. Matematik-Fen (MF) puan türünde 31., (TM) puan türünde ise 40. oldu. Siirt Valisi Musa Çolak, bu yıl ilk kez yapılan LYS'de elde edilen başarıyı değerlendirirken, yakalanan başarının tesadüf olmadığını vurgulayarak, geçen yıldan beri ilde uygulanan eğitime destek projelerinin

bu başarıda büyük rol oynadığını söyledi. Vali Çolak, "Geçen yıldan beri Siirt'te uyguladığımız SODES projeleri başta olmak üzere, eğitime sağlanan diğer destekler sayesinde geçen yıl da önemli bir başarı elde edilmiş ve 75. sıradan 17 basamak atlayarak, 58. sıraya yükselmişti. Yakalanan bu başarı ışığında daha büyük projeler gerçekleştirerek, ilimiz ve ilçelerinde başarılı ama imkanı olmayan 2 bin 57 öğrencimize daha dersane desteği sağladık. Bununla yetinmeyerek, il ve ilçelerimizde halk eğitim merkezleri

aracılığıyla 2 bin öğrencimize üniversite hazırlık kursu verdik. Ayrıca Mehmetçik Dersanesi de bu çalışmalarımıza önemli destek sağladı. Tüm bu çalışmalar sonucunda Lisans Yerleştirme Sınavı TS puan türünde Siirt'in Türkiye ikincisi olması tesadüf değildir. Diğer puan türlerinde de önemli bir başarı söz konusu. Türkiye iller sıralamasında Matematik-Fen puan türünde 31., Türkçe-Matematik puan türünde ise 40. olduk. Dolayısıyla çok önemli bir başarı elde ettik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMLERİ İÇİN BÜYÜK BİR ATILIMIN İÇİNDEYİZ"

Vali Çolak, Siirt'in eğitimde çok önemli bir başarı yakaladığını vurgulayarak, bu başarıyı kalıcı hale getirmeyi ve eğitim kalitesini daha da artırmayı amaçladıklarını kaydetti. Çolak, bu amaçla çok daha önemli proje hazırlıkları içinde olduklarını ifade etti.

Bölge insanının çok zeki olduğunu vurgulayan Vali Çolak, sözlerine şöyle devam etti:

"Aslında bölge insanımızın çocukları çok zekidir. Yeter ki imkan sağlanarak, iyi bir eğitimden geçirilsin. Biz geleceğimizi inşa edecek bu çocuklarımızın eğitimleri için büyük bir atılımın içindeyiz. Öğrencilerimizin bu başarısı da bizlere onur vermiştir. Bu vesileyle eğitim için büyük emek harcayan Milli Eğitim Müdürümüze, milli eğitim camiasına, öğrencilerimizin yetişmesinde büyük katkıları olan değerli öğretmenlerimize, büyük özveri ile çalışan öğrencilerimize, çocuklarıyla yakından ilgilenen velilerimize ve özel ilgi gösteren dersanelerimize teşekkür ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 16:32:03
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 00:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?