5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Mağarada yaşam savaşı

MAĞARADA YAŞAYAN 90 YAŞINDAKİ ADAM YARDIM BEKLİYOR

Siirt'in Eruh ilçesi Mişar Ovası bölgesinde yer alan Bağgöze beldesinde mağarada yaşamını sürdüren 90 yaşındaki Ömer Dinler'in sefalet koşulları görenlerin içini burkuyor.

Kimsesi bulunmayan ve bugüne kadar da hiç evlenmeyen Ömer Dinler yetkililerin kendisine sahip çıkmasını bekliyor. Zamanında kimseyi beğenmediği için evlenmediğini söyleyen Dinler'in bakacak kimsesi olmadığı için köylüler yardımına koşuyor. Evsiz barksız olan Dinler, kendi imkanlarıyla kazdığı, dağın kenarındaki yamaçta yer alan mağarada yaşıyor. 1992 yılında şehre göç olaylarının başladığı zamanlarda Siirt şehir merkezine gelerek önce babasının evinde daha sonra da bir hayırseverin verdiği evde yaşayan

Ömer Dinler, evin yıkılması üzerine üç ay önce tekrar Bağgöze beldesindeki mağarada yaşamayı tercih ettiğini anlattı. Bu mağarada yaşayan Dinler, "Bugüne kadar hiç evlenmedim, bu köyde ailemle yaşıyordum. Ailemin hepsi vefat etti. Ben de babamın evinde kalıyordum. Babamın evinin yıkılması sonucu kendi imkanlarım ile yaptığım mağarada kalmaya başladım. Ama kış geliyor artık kendime bakamıyorum. Devletin bana yardım etmesini bekliyorum. Kendi imkanlarım ile yaptığım mağara kış aylarında su basıyor.

Sığınacak hiçbir yerim yok. Hiçbir yakınım yok çaresiz yaşıyorum" dedi.

MAĞARADA YAŞAYAN 90 YAŞINDAKİ ADAM YARDIM BEKLİYOR
MAĞARADA YAŞAYAN 90 YAŞINDAKİ ADAM YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:43:05
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 16:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?