5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Mağaza yandı itfaiyeciler baktı

Siirt'te bir giyim çarşısında çıkan yangın büyük hasara neden oldu. Yangın 3 saat sürerken itfaiye ekipleri yanlarında gaz maskeleri olmadığı için yangına müdahale edemedi.

Bahçelievler Mahallesi Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bulunan giyim mağazasının mutfağında çıktığı tespit edilen yangın, mağazada büyük hasara neden oldu. Mağazanın üst katlarında bulunan evler emniyet yetkililerinin uyarıları sonucu boşaltıldı.

İtfaiye ekipleri giyim mağazasının camlarını ve duvarlarını yıkarak yangını dışarıdan su sıkarak kontrol altına almaya çalıştı. Vatandaşlar itfaiye ekiplerin gaz maskeleri olmadığı için dışardan müdahale ettiğini ve mağazadaki zararın büyük kısmının itfaiye erlerinin yangını söndürmeye çalışmaları esnasında meydana geldiğini iddia ettiler.

Mağazanın bulunduğu binanın sahibi Abdülkerim Karataş, itfaiyenin yanlarında bulunan malzemeleri kullanamadığını belirterek, "Olay 2 saat önce başladı ve mağazanın duvarlarını yıkmak camlarını kırmaktan başka herhangi bir müdahale yapılmadı. Yangının mutfaktan çıktığını öğrendik ama itfaiye ekipleri yanlarındaki gaz maskelerini kullanmadı. Yangına müdahale etmektense seyretmeyi tercih ettiler. Mağazada çıkan hasarın büyük bir kısmına yangın söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerin bilinçsiz bir şekilde müdahale etmesinden kaynaklandığını gördük. Çünkü yangın bir noktada çıktı ama her tarafa su sıkıldı. İtfaiye ekipleri yangın söndükten sonra da içeri giremedi ancak mağaza duvarlarında açılan deliklerde itfaiye ekipleri kolsuz ve gaz maskeleri kullanarak girip yangının nerden çıktığını öğrenmeye çalışıyor. Ama halen yangının nerden çıktığı kesin öğrenilemedi" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?