5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Mahkeme Kürtçe savunmayı kabul etti

MAHKEMEDE KÜRTÇE İFADEYE İZİN VERİLDİ

Siirt Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu 17 kişinin Kürtçe savunma talebi, mahkeme tarafından kabul edildi ve sanıklar Kürtçe savunma yaptı. Yapılan savunmalar mübaşir tarafından Türkçe'ye çevrilerek tutanaklara geçirildi.

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi milletvekillerinin 12 Eylül 2009'da Siirt'i ziyaretleri sırasında yapılan meşaleli karşılamada, polisin göstericilere müdahale etmesi nedeni çıkan olaylarda polisler yaralanmıştı. Polislerin davacı olmasıyla aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu 17 kişi hakkında "kasten adam yaralamaktan" açılan davanın duruşması Siirt Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya başka bir davadan dolayı tutuklu bulunan sanıklar Sıddık Taş, Fehime Ete, Selman Sercan, Yüksel Yılmaz, Fuat Besan Ercan ve tutuksuz sanıklar Selim Sadak, Melahat Taşçı, Bayram Kaçar ile sanık avukatı Sabır Taş katılırken, tutuksuz yargılanan diğer 9 sanık duruşmaya katılmadı.

Duruşmada sanıklar, Kürtçe ifade vermek istediklerini ifade etti. Durumu değerlendiren hakim, talebi olumlu karşıladı. Konuşmaların Türkçe'ye çevrilmesi için mübaşiri tercüman olarak atayan mahkeme hakimi, tutanaklara "Sanıklar Kürtçe dilinde savunma yaptı" diye geçirdi.

Yapılan savunmaların ardından hakim, diğer sanıkların savunma yapması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 18:22:01
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 20:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?