5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Memleketine profesör olarak döndü

40 YIL ÖNCE DOKTOR OLARAK GÖREVE BAŞLADIĞI MEMLEKETİ SİİRT'E PROFESÖR OLARAK DÖNDÜ

Memleket sevgisi 40 yıl aradan sonra bir tıp profesörünü tekrar memleketine getirtti. Uzun yıllar Anadolu'nun birçok kentinde hizmet verdikten sonra emekli olan Siirtli Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ali Ceylan Erden, kentteki özel bir hastanede göreve başladı.

Doktorluğa başladığı 1971 yılında pratisyen hekim olarak Siirt'te görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ali Ceylan Erden, "Daha sonra ihtisasımı Haccetepe Üniversitesi'nde kadın doğum hastalıkları alanında yaptım. Bu konuda yayınlanmış eserlerim bulunuyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin kuruluşunda kurucu hoca olarak görev aldım.1987-2005 yılları arasında Dicle Üniversitesi'nde uzun yıllar hocalık yaptıktan sonra, 2005 yılında emekli olarak İstanbul'a yerleştim. Ancak, burada memleket sevgisi beni rahat bırakmadı. Daha önce burada hizmet etme imkanı yoktu. Hizmet etme imkanı da doğunca 40 yıl aradan sonra doğup büyüdüğüm memleketime geri döndüm. Hemşerilerimi ve bölge insanını tanıyorum. Onlara yararlı olabileceğime de inanıyorum. Doktorluğa 1971 yılında Siirt'te başladım. Gene burada hemşerilerimin arasında noktalamak istiyorum. Hemşerilerimin ilgi ve duaları beni heyecanlandırıyor, sevindiriyor. Kendimde mesleğe yeni başlamış bir doktorun heyecanını görüyorum. Bilgi ve birikimlerimle, bu insanlara yararlı olmak için büyük çaba harcıyorum" dedi.

Siirt'i ve Siirtlileri çok sevdiğini belirten Prof. Dr. Erden, şunları söyledi: "Çalıştığım her yerde, memleket özlemini yaşıyordum. Memleket sevgisi hep içimde yaşadı. Kurtlar Vadisi'nde Muro, 'Lanet olsun içimdeki insanlık sevgisine diyor', ben de diyorum ki, yaşasın içimdeki memleket sevgisine. Her insanın doğup büyüdüğü memlekete ve hemşerilerine bir vefa borcu vardır diye düşünüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:01:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 23:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?