19
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Mervan Gül: Hedef yepyeni bir Siirt

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Siirt’i modern bir şehir haline getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Gül, makamında düzenlediği basın toplantısında belediye olarak 7 aylık icraatlarını anlattı.

Başkan Gül, en asli sorunlarını çözmekten aciz, varlığı ile yokluğu arasında fark olmayan, içinde huzursuz dışında güvensiz, borç batağına saplanmış bir belediye devraldıklarını belirterek, halkı ve kurumlarıyla barışık, sorunların üzerine kararlılıkla giden, kentin her alanında varlığını hissettiren, içeride huzur, dışarıda da güven veren, borçlarını belirli tarihlerde ödeyen bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Başkan Gül, kentin su sorununu çözmeye yönelik çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Siirt için büyük önem taşıyan su sorunu heyelan bölgesinden kurtarıldı. Sürdürdüğümüz çalışmalar, Siirt’in 50 yıllık su sorununu çözmeye yöneliktir. 2005 yılında Siirt’in altyapı sorununu çözmek için çalışmalar başlatacağız. Başıboş hayvanlar için de hazırlamış olduğumuz Ahır Kent projemiz, şu an Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda değerlendirmeye alınmıştır. En kısa zamanda uygulamaya başlanacaktır. Park ve bahçelerimiz için projeleri bitirdik ve parklarımızı hizmete açtık. Orta refüjler düzenlenmeye alındı. Eski sebze-meyve hali arkasında bulunan dükkanları yıktırarak, sabit semt pazarı kurduk" dedi.

"HEDEF YEPYENİ BİR SİİRT"

Mervan Gül, Siirt’i yepyeni bir kent yapacaklarını, belediyenin görevinin çok ağır olduğunu belirterek, "İşin daha başında çok büyük hedefler doğrultusunda hareket ediyorum. Siirt Belediyesi’nin fuzuli masraflarını kısma cihetine gittik. Masraflardan uzak, insan gücü ile hareket edip zaman içinde Siirt’i modern ve çağdaş bir şehir haline getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu. Türkiye’nin hiçbir belediyesinin bu kadar ihmal edilmediğini ifade eden Başkan Gül, "Gerek meclis üyelerinden gerekse Siirt halkından gördüğüm destek ile yüküm ne kadar ağır olursa olsun, sorunlarımız ne kadar derin olursa olsun her yükün altından kalkacağımıza inanıyorum. Halkımızın layık gördüğü bu ağır görevi, tam bir tarafsızlık içerisinde yerine getiriyoruz. Siirtimizin her karış toprağı hizmet alanımızdır. Vatandaşımızın sıkıntısı hepimizin sıkıntısıdır. Vatandaşlarımız, yaptıklarımız ve yapmadıklarımız için bizden hesap sorabilir. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve seçim meydanlarında verdiğimiz sözlerin sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

Siirt
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 12:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?