5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Milli Piyango'dan 300 kişilik yurt

Milli Piyango İdaresi Başkanlığı'nın Siirt'te yaptıracağı 300 kapasiteli öğrenci yurdunun projesi hazırlanarak onaya sunuldu. AK Parti Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu'nun girişimleri sonucu yapımına karar verilen öğrenci yurduna projenin onaylanmasının ardından başlanacak.

Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu yaptığı açıklamada, Siirt Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte özellikle il merkezinde öğrenci yurdu ihtiyacının had safhaya ulaştığını belirterek, "Israrlı takiplerimiz sonucu yıllardır özlemini çektiğimiz üniversiteye kavuştuk. Ancak gerek orta öğretimde ve gerekse yüksek öğrenim alanında öğrenci yurdu ihtiyacı had safhada. Bu durumu göz önünde bulundurarak Milli Piyango İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan'la yaptığım görüşmeler geçtiğimiz
günlerde olumlu sonuç verdi. Yapımına karar verilen öğrenci yurdu için Siirt Valiliği arsa tahsisi yaptı ve İl Bayındırlık Müdürlüğü'nce de projesi çizilerek onay için Milli Piyango İdaresi Başkanlığı'na gönderildi. Projenin onaylanmasını müteakip Valilik ile bir protokol imzalanacak ve ayrılan ödenek İl Özel İdaresi Müdürlüğü hesabına aktarılarak, ihalenin Valilik tarafından yapılması sağlanacaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?