5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Minik bebeğe beyin ameliyatı

SİİRT'TE ERKEN DOĞAN 20 GÜNLÜK BEBEĞE BEYİN AMELİYATI

Siirt Devlet Hastanesi'nde erken doğmuş 20 günlük bebeğe yapılan başarılı beyin operasyonu ile bir ilke daha imza atıldı.

Batman'da özel bir hastanede 7,5 aylık dünyaya gelen 2 kilo ağırlığındaki 20 günlük bebek, beyin boşluklarında su toplanması (hidrosefali) nedeniyle Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Minik bebek, yapılan başarılı beyin ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. M. Bülent Önal, "Hastanemizde daha önce yenidoğan grubu ameliyatlar yapılamamaktaydı. Bu sebeple bu tip hastalar çocuk hastanesinden direkt olarak batıya sevk edilmekteydi. Hastanemiz bünyesine yeni katılan arkadaşımız

Dr. Seval Karakaya'nın anestezi ünitesine olan katkıları sonucu bu tip ameliyatları ekip olarak gerçekleştirebileceğiz" dedi. Dr. Önal, başarılı geçen ameliyat sonrasında bebeğin yatağına alındığını ve anne sütü emmeye başladığını da söyledi.

Anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Seval Karakaya ise, "Yetişkin hasta anestezisinden oldukça farklı olan yenidoğan anestezisi konusunda bilgi ve tecrübelerimizi minik bebekte başarı ile uygulayabildiğimiz için çok mutluyum" diye konuştu.

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür de, "Siirt Devlet Hastanesi kadrosu ve teknik ekipmanı ile 2009 ve 2010 yıllarında ciddi bir başarı yakalamış durumda. Fiziki olarak eski olan devlet hastanemiz teknik ve eleman olarak bölgede beli bir kaliteyi yakalamış, hastanemize gelen hastalarımızın il dışındaki hastanelere sevkleri minimuma indirilmiştir. Devlet Hastanesi'nde bölgede birçok hastanede yapılamayan ameliyatlar başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Valimiz Musa Çolak'ın desteği ile yeni hastane

çalışmaları başlatılmıştır" dedi.

Minik bebeğin ileri bakım ve beslenme için Siirt Çocuk Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

SİİRT'TE ERKEN DOĞAN 20 GÜNLÜK BEBEĞE BEYİN AMELİYATI
SİİRT'TE ERKEN DOĞAN 20 GÜNLÜK BEBEĞE BEYİN AMELİYATI
SİİRT'TE ERKEN DOĞAN 20 GÜNLÜK BEBEĞE BEYİN AMELİYATI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 15:22:03
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 15:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut ÖZEL IP: 88.253.59.xxx Tarih : 25.06.2010 23:56:07

Resimde çocuğa doğru yanan bir ufo ısıtıcı var.Bu ne kadar doğru