5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Minikler korosu ağlattı

SİİRT'TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİNDE GÖZYAŞLARI AKTI

Siirt Müftülüğü'nce 'Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde minik ilahi grubu dinleyenleri ağlattı. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Şair Dursun Ali Erzincanlı da şiirlerini yorumladı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından İbrahim Çoban yönetimindeki minik ilahi grubu okuduğu ilahilerle dinleyenleri gözyaşlarına boğdu. Elif Fidan adlı öğrencinin solo olarak okuduğu bölümler dinleyenleri ağlattı. Küçük kızdan etkilenen Siirt Valisi Necati Şentürk kız için bir dörtlük yazdı. Şentürk'ün dörtlüğü şöyle:

"Bir Nisan sabahı kutlu doğumda ağlattın küçük yüreğinle, ağladın elif, niye feryat ettin gönül dilinle, benim yüreğim dağladın Elif."

Vali Şentürk konuşmasında, Peygamber Efendimizi anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını belirterek, "O bir derya, o bir umman, o bir okyanustu. Dünyanın bütün ağaçları kalem olsa onu anlatmaya yetmezler. Onun bütün özelliklerini, ancak Allahu Teala bilir. Ona yalvarıyoruz bizi bırakma, bu aziz milleti yalnız bırakma diye. Bütün kainat onun için yaratıldı. Allahu Teala ilk olarak onun ruhunu yarattı" dedi.

Daha sonra sahne alan Şair Dursun Ali Erzincanlı Peygamber Efendimiz için yazdığı şiirleri yorumladı. Tören anma etkinliği nedeniyle ilk ve ortaöğretim okul öğrencileri arasında düzenlenen şiir okuma ve mektup yazma yarışmalarında dereceye girenlerin eserlerini okumaları ve ödüllendirilmeleri ile sona erdi. Öğrencileri altınlarla ödüllendiren Vali Necati Şentürk verdiği ödülleri kendi bütçesinden ve arkadaşlarından sağladığını belirtti. Anma etkinliğini Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra, Siirt

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Emniyet Müdürü Celali Topuz ve kabalalık bir davetli grubu izledi.

SİİRT'TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİNDE GÖZYAŞLARI AKTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:25:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 23:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?