5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Model uçak yapmayı öğreniyorlar

Türk Hava Kurumu (THK) Siirt Şubesi'nin atağı sürüyor. Daha önce Endüstri Meslek Lisesi'nde model uçak kursu açan kurumun Marmara Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) açmış olduğu ikinci kurs da sona erdi.

THK Siirt Şubesi Muhasibi Bayram Avcı tarafından verilen kursta öğretmenlere model uçak yapımı konusunda bilgi veriliyor. Kurslarda başarılı olanlara sertifikalar veriliyor. Kurs sonunda Marmara YİBO'da düzenlenen törende konuşan THK Şube Müdürü Beşir Razi önümüzdeki yıldan itibaren benzer kurslara ağırlık vereceklerini belirtti. Razi, Marmara YİBO Müdürü Şeyhmus Erten'e ve öğretmen Akın Şahin'e teşekkür ederken yeni müjdeler de verdi. Razi, "İki okulumuzda havacılık kulübü kurduk.

Önümüzdeki yıl modern uçak kurslarının yanı sıra havacılık kulüplerinin arttırılmasına çalışacağız. Daha çok okulumuzda havacılık kulübünün faaliyete geçmesini sağlayacağız. Bunun yanı sıra önümüzdeki bahar mevsiminde tüm okullarımızın katılımıyla genel merkezimizden temin edeceğimiz uçurtmalarla bir uçurtma şenliği yapmayı planlıyoruz" dedi.
Törende daha sonra kursta başarılı olanlara sertifikaları dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?