5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Molotof eylemine hapis cezası

Siirt'te 15 Aralık 2007'de PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın sağlık sorunları olduğu iddiası bahane gösterilerek yapılan gösterilerde molotof kokteyli attığı ileri sürülen 4 kişiden 2'si "Yasadışı örgüt propagandası yapmak" suçunu işledikleri gerekçesiyle Diyarbakır'da 6 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 4. Ağır ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar M.K., S.Ş., S.K. ve A.D. ile avukatları hazır bulundu. İddia makamı, daha önce verilen mütalaa doğrultusunda sanıkların cezalandırılmasını istedi. Son savunmaları sorulan avukatlar, mütalaada aleyhte olan kısımlara katılmadıklarını belirterek, müvekkilleri için beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/1 maddesi gereğince sanıklar M.K. ve S.Ş.'ye suçun işlenmiş biçimi ve işlendiği zaman, meydana gelen zararın ağırlığı göz önüne alınarak,
"Yasadışı örgütü propagandası yapmak" suçundan birer yıl hapis cezası verdi. Sanıkların, suç tarihinde 18 yaşından küçük olduklarını dikkate alan mahkeme cezayı önce 8 aya indirdi. Mahkeme, sanıkların yargılanma sürecindeki davranışları nedeniyle cezada 6'da 1 oranını uygulayarak hapis cezasını 6 ay 20 güne indirdi. Mahkeme aynı suçlardan yargılanan diğer sanıklar S.K. ve A.D.'nin beraatına karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 19:34:55
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 19:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?