5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Müfettiş ve uzmanlar geldi

ANKARA'DAN GELEN MÜFETTİŞ VE UZMANLAR SİİRT'TE

Siirt'teki tecavüz olaylarını araştırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer kurumlardan gönderilen müfettiş grubu kente geldi.

Siirt Valisi Necati Şentürk heyetle görüştükten açıklama yaptı. "Bu arkadaşlarımızla birlikte olayları hem teftiş boyutunda yani araştırma, inceleme ve soruşturma boyutunda ve hem de rehberlik ve danışmanlık boyutunda bir çalışma yapılacaktır. Bundan maksat yalnız bir olayı araştırmak, bir teftiş yapmak değildir. Aynı zamanda kalıcı çözümler nasıl alınabilir. Nasıl bu tarz çocuk istismarlarının önüne geçilebilir? Bunlara nasıl tedbirler alınabilir, eğitim tedbirleri ne olabilir, psikolojik destek ne

olabilir? Sosyal destek ne olabilir? Hangi sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılabilir? Ya da hangi kamu kurum ve kuruluşunun desteğine ve işbirliğine ihtiyacımız vardır. Bu konularda enine boyuna incelemiş olacağız. Pervari'de meydana gelen hadiseye ilişkin olarak basında bu konu basından saklandı, gizlendi kamuoyuna intikal ettirilmedi gibi birtakım doğru olmayan yayınlar yapıldığını biliyoruz. Ama bunlar doğru değil. Şimdi ben geçen sene Pervari'de geçen hadiseden sonra yerel gazeteleri topladım" diyen Vali Şentürk, yerel gazetelerden konu ile ilgili haberlerin başlıklarını okuyarak şöyle devam etti:

"Aynı olaya ilişkin haberleri hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan, hiçbir baskıya tabi olmadan zaten basın üzerinde böyle bir şey söz konusu olamaz, bu konu ulusal basında da yer almıştır. Görüldüğü gibi konu yerel ve ulusal medyada da gerektiği kadarıyla bu haber yer almıştır. Haberlerin gizlendiği saklandığı üstünün örtüldüğü şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

İldeki tecavüz iddialarını araştırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç ve Yüksel Sezgin, Genel Müdür yardımcısı Dr. Gürcan Özhan, Kişisel ve Psikososyal Şube Müdürü Günsü Ertünç, Çankaya Rehberlik Araştırma Hizmetleri Müdürü Sevinç Ünal, Başmüfettiş Şerif Demir, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Polis Baş Müfettişleri Mustafa Yalçın ve Mahmut Tepebaşı Siirt'e geldi.

ANKARA'DAN GELEN MÜFETTİŞ VE UZMANLAR SİİRT'TE
ANKARA'DAN GELEN MÜFETTİŞ VE UZMANLAR SİİRT'TE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 16:21:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 23:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?