5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Müftü Gürlen'e veda yemeği

SİİRT MÜFTÜSÜ GÜRLEN'E VEDA YEMEĞİ

Tekirdağ Müftülüğüne atanan Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen için bir veda yemeği verildi. Yemeğe Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları'ının okuduğu Diyarbakır yöresine ait halk müziği parçaları ile Gürlen'in okuduğu ilahiler damgasını vurdu.

Siirt Valisi Necati Şentürk'ün de katılımıyla bir lokantada verilen yemekte konuşan Müftü Mahmut Gürlen yaklaşık, 3.5 yıldan beri Siirt'te görev yaptığını hatırlatarak, "Burada Arap ve Kürt personelimiz var. Ben bunlara eşit yaklaştım. Zaten bunların da kendi aralarında bir kardeşlik olduğunu gördüm. Siirt bu konuda bir örnek oluşturuyor. Burada görev yapmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Yurdun her bir köşesi güzeldir. Bu arada İslam aleminin de ülkemizden büyük beklentileri olduğunu belirtmek istiyorum. 700 yıl yüksekte tuttuğumuz bayrağı tekrar yükseklere çıkarmamızı bekliyorlar" dedi.

Vali Necati Şentürk de ildeki hizmetlere dikkat çekerek şunları söyledi:

"Siirt'te eğitimden sağlığa hemen her alanda çok güzel hizmetler oluyor. En büyük sıkıntı nüfus artışı. Kimsenin çocuğuna karışacak halimiz yok. Ancak ilde çok hızlı bir nüfus artışı var. Müftümüz de çok güzel hizmetler gerçekleştirdi. Bunlara bizzat ben kendim şahidim."

Türkiye'nin ve Siirt'in çok zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu belirten Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, "Siirt, yerüstü zenginlikleri açısından da çok büyük bir potansiyele sahiptir. Ben parti tutmam. Ama Siirt çok değerli bir başbakan çıkardı. Ülkemizin ve Siirt'in çok zengin yer altı zenginliklerine sahip olması demek, sengin olduğu anlamına gelmiyor. Bunları kullanmak gerekir" diye konuştu.

Gece daha sonra Rektör Ziyadanoğulları'nın okuduğu Diyarbakır yöresine ait ağıtlar ile Müftü Mahmut Gürlen'in okuduğu ilahilerle devam etti. Yaklaşık 100 kişinin bulunduğu geceye vali yardımcıları, resmi kurum ve kuruluş müdürleri ile müftülük personeli katıldı.

SİİRT MÜFTÜSÜ GÜRLEN'E VEDA YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:41:00
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 19:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?