5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

N.E. herşeyi anlattı!

Siirt’te yakınlarının saldırısına uğrayıp, kaldırıldığı hastaneden ambulansa bindirilirken 5 yerinden bıçaklanan N.E’nin tedavi gördüğü hastanede ifadesi alındı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla N.E’nin tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde polis tarafından ifadesi alındı. N.E. ifadesinde, 12 haziranda arkadaşlarını görmek için evden çıktığını, mahalledeki mağazaları gezdiğini belirtti.

Daha sonra saat 19.00 sıralarında arkadaşı Merve B’nin ikamet ettiği ve Radyo 56’nın bulunduğu binaya geldiğini kaydeden N.E., Merve’nin 4. kattaki evinin kapısını çaldığını ve kapıyı Merve’nin annesinin açtığını söyledi.

Annesinin Merve’nin 6. kattaki Radyo 56’da bulunduğunu söylemesi üzerine Radyo 56’nın bulunduğu kata çıktığını anlatan N.E’nin, ifadesinde, "Radyo 56’nın kapısını açtım ve Merve diye çağırdım. Odadan biri çıktı ve Merve’nin lavaboda olduğunu söyledi. Ben de arkadaşımı beklemek için girişin karşısındaki odaya geçtim. Pencere kenarındaki koltuğa oturdum ve beklemeye başladım. Aradan 3-5 dakika geçti. İçerden bağırma sesleri geldi. Ben de korktum, ayağa kalktım ve beklemeye başladım. O esnada arkadaşım Merve’nin de bağırdığını duydum. Ağabeyim Suat Ete kapıyı tekmeyle açtı ve hiçbir şey söylemeden beni pencereye doğru itti" dediği öğrenildi.

Pencerenin perdesinin kapalı olduğunu ve camının açık olduğunun fark edilmediğini anlatan N.E’nin ifadesinde, "Fakat perdenin benim bulunduğum tarafında pencere açıkmış. Açık olduğu belli olmuyordu. Pencereden aşağıya düştüm. Bir süre sonra kendime geldim ve kalkmaya çalıştım. Kıpırdayamadığımı anlayınca yardım istedim. Ne kadar zaman geçtiğini hatırlamıyorum, gözlerimi açtığımda hastanede olduğumu, her tarafımın alçıda olduğunu ve karnıma dikiş attıklarını gördüm. Beni bıçaklayanı görmedim, hatırlayamıyorum. Beni Dicle
Üniversitesine sevk etmişler. Beni pencereden aşağı iten ağabey Suat Ete ve sonradan öğrendiğim kadarıyla karnımdan bıçaklayan amcam Abdurrahim Ete’den şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum" dediği kaydedildi.

...
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 20:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?