5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Nar suyu şişeleme tesisi kuruluyor

SİİRT'TE NAR SUYU ŞİŞELEME TESİSİ KURULUYOR

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde nar suyu şişeleme tesisi kurulacağı bildirildi. Vali Necati Şentürk, yöreye has zivzik narını markalaştırma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.

Kırsal kalkınma programı kapsamında yapılan nar suyu şişeleme tesisinin Ekim ayında faaliyete gireceği kaydedildi. Siirt Valisi Necati Şentürk, zivzik narını markalaştırmak için başlattıkları çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Zivzik narını dünyada marka haline getirmek için iki yıldan beri yürüttüğümüz projelerle kalite ve üretimi önemli ölçüde arttı. 9 bin ton olan zivzik narının rekoltesini 11 bin tona çıkardık. Şimdi de artan üretimi değerlendirmek üzere özel bir firma tarafından organize

sanayi bölgemizde nar suyu şişeleme ve paketleme tesisi kurulmaya başlandı. Günlük 4,5 ton işleme kapasitesine sahip olacak tesiste ilk etapta 12 kişiye istihdam sağlanacaktır" dedi.

Fıstıktan sonra Siirt'in önemli sembollerinden olan ve ekonomik değeri çok yüksek olan zivzik narının sanayide işlenir hale gelmesi ile birlikte nara olan ilginin daha da artacağını vurgulayan Vali Şentürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zivzik narının modern sanayi ile işlenmesi nar üretiminin ve ekiliş alanlarının arttırılmasına katkı yapacağı gibi tarımsal ürünlerin tarımsal sanayiye entegrasyonunu da hızlandıracaktır. Bunun neticesinde de zivzik narımız önemli bir ihracat ürünü haline gelecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:44:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 16:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?