8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

O hain kendi bombası ile öldü

Siirt'te dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısı ile ilgili Siirt Valisi Musa Çolak açıklamada bulundu. Vali Çolak yaptığı açıklamada 4 sivil kadının hayatını kaybettiğini ve 1 teröristin kendi el bombası ile öldüğünü açıkladı.
Siirt Valisi Musa Çolak saldırıda yaralananları Siirt Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek ailelerine başsağlığı diledi.

Çolak, hastane çıkışında yaptığı açıklamada hain ve kahpece bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek "Bugün saat 20.15 civarında Siirt polis Meslek Yüksek Okulu yollu üzerinde 6 bayan vatandaşımızın yarın uğurlayacakları bir arkadaşları için gittikleri veda yemeği için seyir halindeyken hain ve kahpece bir saldırı ile teröristler, vatandaşlarımızın aracına saldırmışlardır. Bu saldırıda uzun namlulu silahlar ve el bombası kullanılmıştır. Bu yapılan saldırı sonucunda 6 bayan vatandaşımızdan 4'ü vefat etmiş 2'si de yaralıdır. Yaralılardan biri askeri helikopter ile Diyarbakır'a sevk edildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin 3 terörist olduğu tahmin edilmektedir. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri saldırmaya çalışırken bombanın elinde patlaması ile aracın yanı başında hayatını kaybetmiştir.

Ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu tip saldırılar asla başarılı olamaz." dedi.
Gazetecilerin Vali Çolak'a, saldırının Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'na yönelik olduğu yönündeki sorularına, bu yönde gerekli incelemelerin yapıldığını, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli incelemeleri başlattığını detayların daha sonra ortaya çıkacağını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2011 Çarşamba 09:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?