5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğrenciler Ata'yı andı

ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 71'NCİ YIL DÖNÜMÜNDE SİİRT'TE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vefatının 71'nci yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Törenlerde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi'nde şiirler okundu ve Atatürk'ün çeşitli yönleri anlatıldı.

3 .Komando Tugay Komutanlığı adına konuşan Yüzbaşı Özgür Solakoğlu, Atatürk'ün liderlik vasfını anlattı. Pek çok tarihçi ve düşünürün Atatürk'ün üstün seziş gücü konusunda hem fikir olduklarını belirten Solakoğlu, "Atatürk'ün varlığı ve kişiliği, onun bulunduğu ortama her zaman farklılık getirmiştir.

Kalıplaşmış düşüncelerden kendisini kurtarmış, askeri zaferleri siyasi antlaşmalarla pekiştirmiştir. O, Viyana kuşatmasından sonra Çanakkale Zaferi ile Türk milletinin gözyaşlarını silmiş, Kurtuluş Savaşı ile de yüzünü güldürmüştür" dedi.

14 Eylül Anadolu Lisesi Müdürü Muammer Altunç ta yaptığı konuşmada, Atatürk'ü anlamak konusu üzerinde durdu. Atatürk'ün aksiyonel bir insan olduğunu vurgulayan Altunç, şunları söyledi:

"O aynı zamanda aksiyonel bir adamdı. Birkaç saniyede doğru kararlar verip, bu kararları uygulama yeteneğine sahipti. Dayandığı ana kaynak Türk milletine olan güvenidir. O, zamanın da ötesine uzanan bir insan olarak Türk milletinin hedefinin çağdaş uygarlık düzeyi olduğunu göstermiştir. Günümüzde dış mihraklar bizi bölmeye çalışmaktadırlar. Birçok insanımız da hayatını kaybetmiştir. Bizler bu oyuna gelmeyelim, birlik ve beraberliğimizi koruyalım."

Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından 14 Eylül Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryosu ile devam eden program Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Atatürk'ün sevdiği türkü ve marşların seslendirilmesi ile sona erdi. Programın ardından 'Atatürk Resimleri' sergisi gezildi.

ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 71'NCİ YIL DÖNÜMÜNDE SİİRT'TE ANILDI
ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 71'NCİ YIL DÖNÜMÜNDE SİİRT'TE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 14:03:02
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 18:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?