5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğrenciler eserlerini sergiledi

SİİRT'TE GELENEKSEL YIL SONU SERGİ AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR

Siirt Anadolu Kız Meslek Lisesi, Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde hazırlamış oldukları ürünler Mesleki Teknik Eğitim Fuarı'nda sergilendi. Fuar Vali Musa Çolak tarafından törenle açıldı.

Sergi açılışı töreninde konuşma yapan Siirt Valisi Musa Çolak, "Öğretmen ve öğrencilerimizin el emeği olan, birbirinden güzel eserlerin sergilendiği, Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda sizlerle birlikte bulunmaktan son derece mutluyum.

Bir milletin gelişmesi ve kalkınmasının en belirleyici özelliğinin eğitimdeki başarısına bağlı olduğu muhakkaktır. Mesleki eğitim, bireyin ve toplumun gelişmesinde en önemli etkenlerden biridir. Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesini gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik kalkınmanın da temelidir. Türkiye'nin mesleki açıdan eğitilmiş

insanlara ihtiyacı vardır. Bu fuarda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları eserler sergilenecek. Bu fuar aynı zamanda bizlere mesleki ve teknik öğretimin toplum için ne kadar önemli olduğunu somut bir şekilde göstermektedir. Bu fuarla bir daha gördük ki; değerlerini Atatürk ilke ve inkılaplarından, ışığını akıl ve bilimden alan Atatürkçü gençlerimizle ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş yoktur. Yeter ki bizler devleti ve milletiyle bu kadar önem arz eden eğitime her türlü desteği ve önemi verip yeterli kaynağı ayıralım. Bu düşüncelerimle tüm bu çalışmalarda emeği geçenleri kutluyor, fuarın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi

Açılış törenine Vali Musa Çolak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİİRT'TE GELENEKSEL YIL SONU SERGİ AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR
SİİRT'TE GELENEKSEL YIL SONU SERGİ AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 10:46:05
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 17:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?