5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğrenciler geziden mutlu döndü

SİİRTLİ ÖĞRENCİLER HASANKEYF'E HAYRAN KALDI

Yeşil Siirt Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Mardin gezisinde Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesi ve Mardin'deki Deyrul Zafaran Manastırı ile Kasımiye Medreselerini gezen öğrenciler gördükleri karşısında hayran kaldı.

SODES kapsamında yürütülen "Gönüllü Kültür Elçileri Aranıyor" adlı proje Mardin ile son buldu. Proje kapsamında Siirt'te görev yapan basın mensupları ile öğrenciler Bitlis'ten sonra Mardin'de kültürel mekanlar hakkında bilgi aldı.

Her hafta Merkez ve bir ilçeden öğrencileri il merkezine getirerek buradaki tarihi ve kültürel mekanları gezdirdiklerini söyleyen Dernek Başkanı M .Niyazi Deniz, "Proje kapsamında İl merkezdeki tarihi ve kültürel yerlerini tanıtımının sonunda Bitlis ve Mardin'i de öğrencilere gezdirdik. 40'ar kişilik gruplar halinden oluşturulan gezilerdeki amaç, kültür potansiyeli noktasında zengin tarihi yerlere geziler düzenlemektir. Siirt inanç turizmi noktasında oldukça zengin bir il olduğu için yoğunluğu Siirt'e verdik. Ancak Siirt'in tarihi ve kültürünün tanınmasının yanında bölge illerinden Bitlis ve Mardin ilindeki tarihi yerlerin bilinmesini de istedik. Bu amaçla çoğunluğu fakir ve başarılı olan öğrencilerden oluşan kafileler ile geziler düzenledik. Siirt'teki yerel ve ulusal basın mensuplarının da katıldığı gezinin son durağı Pazar günü Mardin iline gerçekleşti. Oldukça güzel geçen gezi öğrencilerin beğenisini kazandı.

Öğrencilerimiz özellikle Hasankeyf, Deyrul Zafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Mardin Konuk Evi'ni gezerek hayran kaldı. Projemizin ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Bugün projemiz kapsamında bu etkinliklere katılan öğrenciler gerçekten de yarının kültür elçileri olacaklardır" dedi.

SİİRTLİ ÖĞRENCİLER HASANKEYF'E HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 15:23:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 23:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?