5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğrenciler kampüse ağaç dikti

SİİRT'TE ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDE AĞAÇ DİKTİ

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü adına 3 ilköğretim okulunun öğrencileri Siirt Üniversitesi'nin yeni kampüsüne fidan dikimi gerçekleştirdi.

Kurtalan yolu üzerindeki kampüs alanında fidan dikimi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, geleceğin üniversite öğrencilerinin şimdiden okuyacakları okulların alanlarını ağaçlandırmaya çalışacaklarını belirtti. Eteker, "Bu öğrencilerimizi gelecekteki birer üniversite öğrencileri olarak görüyoruz. Bu öğrencilerimiz şimdiden bu ağaçlandırma çalışması ile gelecekte okuyacakları yüksek okulların kampüsünü ağaçlandırmış oluyorlar" dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları da bugünkü neslin birçok değerden yoksun olarak yetiştirildiklerini savunarak, "Günümüzde birçok değerden yoksun bir nesil yetiştirildi. Bu konulardan biri de ağaçlandırma konusudur. Siirt'in ağaçlandırma açısından çok zayıf olduğunu düşündüğümüzde ağaçlandırmanın önemi ortaya çıkıyor. Üniversite kampüs alanımız çorak bir arazi. Biz bugün, bu fidanları dikmekle bu öğrencilerimizde ağaçlandırmaya ve çevreye karşı bir duyarlılık kazandırıyoruz" dedi.

Daha sonra Özel Celal Değer, 80'nci Yıl ve Süleyman Demirel İlköğretim Okullarında okuyan öğrenciler kampüs alanına fidan diktiler.

SİİRT'TE ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDE AĞAÇ DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 15:12:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 16:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?