5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğrenciler kiralardan şikayetçi

SİİRT'TE ÖĞRENCİLER YÜKSEK KİRADAN ŞİKAYETÇİ

Siirt Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarına kayıt yaptıran ve barınacak yer konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler ev kiralarının yüksek olasından şikayetçi olduklarını söyledi.

Yaklaşık 5 bin öğrencinin öğrenime başlayacağı üniversitede barınacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen öğrencilerin bir kısmı özel yurt ve pansiyonları tercih ederken, bazı öğrenciler de ev kiralama yoluna başvurdu. Özel yurt ve pansiyon fiyatlarının yıllık 3 bin 500 liradan başladığını belirten öğrenciler bu fiyatın 4 bin 500 liraya kadar yükseldiğini ifade ederek, "Bu parayı veremeyenler ise iki arkadaş bir araya gelerek ev kiralama yoluna gidiyor. Ancak Siirt'te ev sahipleri öğrenciye ev kiralamak istemiyor veya fahiş fiyat belirliyor" dedi.

Öğrenciler, "Ev kiralarının 400 TL'den aşağı olmadığı ilimizde öğrenciler olarak barınma konusunda gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Ev sahiplerinin öğrencilere daha duyarlı olmalarını ve gerekli kolaylığı sağlamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

SİİRT'TE ÖĞRENCİLER YÜKSEK KİRADAN ŞİKAYETÇİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 16:30:02
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 17:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?