5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğrencilere kariyer dersi

SİİRT'TE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK KARİYER DERSLERİ BAŞLATILDI

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, öğrencilere yönelik kariyer dersleri verildiğini bildirdi.

STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu yaptığı açıklamada, SODES kapsamında, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STSO işbirliğiyle gerçekleştirilecek kariyer eğitimlerinin oda bünyesinde, geç ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 6 ay süreyle verileceğini belirtti. Kuzu, "STSO' da bulunan kariyer rehberlik merkezi kariyer rehber uzman ve yardımcıları tarafından 6.ve 12. sınıflara uygulanmaya başlanmıştır.

Geç ilköğretim ve ortaöğretim 6-12. sınıflara uygulanacak olan projenin bir ayağını da STSO' da oluşturulan kariyer rehberlik merkezi oluşturmaktadır. Kariyer rehberlik merkezi geç ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine Siirt il merkezindeki okullarda sunulacak sunumların yanı sıra, STSO'da bulunan kariyer rehber merkezi, kariyer rehber uzmanı ve yardımcıları tarafından, öğrenci ve öğrenci ailelerine ücretsiz olarak kariyer planlaması ile ilgili bilgiler sunmaktadır. Tüm öğrenci ve velilerini kariyer rehberlik merkezine bekleriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 10:56:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 12:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?