5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğrencilere yardım yapıldı

Siirt Valisi Necati Şentürk'ün daha önce yoksul öğrencilere yaptığı eğitim yardımından sonra bugün de Vali yardımcısı Hamdi Üncü tarafından Haşim Öztanık İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere ikinci dönem eğitim yardımı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda öğrencilere çeşitli nasihatler veren Siirt Vali yardımcısı Hamdi Üncü, anne ve babalardan da çocuklarına yakın ilgi göstermelerini istedi. Siirt'te eğitimin kalitesini yükseltmek için Vali Necati Şentürk'ün öncülüğü ve himayelerinde başlatılan çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Üncü, "Maddi imkansızlıklar yüzünden eğitimleri istenen seviyede olmayan öğrencilerimize çeşitli yardımlar yapıyoruz. Öğrencilerimizin eğitim-öğretimleri sırasında çekilen sıkıntıları araştırdığımızda maddi imkansızların ön plana çıktığını tespit ettik. Bunu ortadan kaldırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz.
Bununla birlikte Valimiz Sayın Necati Şentürk'ün eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için başlattığı çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda toplam 4 bin 510 öğrencimize 75 TL eğitim yardımı yapacağız. Anne ve babalardan ricam bu yardımları çocukların eğitimleri için kullanmalarıdır" dedi.

Daha sonra eğitim çeklerini öğrencilerin annelerine teslim eden Üncü, yardım dağıtımına yarın da devam edeceklerini kaydetti. Yardım dağıtım töreninde Vali yardımcısı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay ve SYDV Müdürü Aydın Şakar da hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?