8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Öğretim görevlisine hüzünlü veda

Diyarbakır- Batman karayolunda dün şerit ihlali yapan TIR'ın, yolcu dolu minibisi biçmesiyle meydana gelen kazada ölen 25 kişi arasında bulunan Siirt Üniversitesi öğretim görevlisi 38 yaşındaki Mehmet Yavuz Emrak'ın cenazesi, Siirt'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazada midibüsün arka camından fırlayarak mucize eseri yaralı kurtulan 9 yaşındaki Fatih Ceylan'ın tedavisi ise Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde sürdürülüyor.

Diyarbakır-Batman karayolunda dün saat 13.00 sıralarında 25 kişinin ölümü, 16 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan TIR ile midibüsün kafa kafaya çarpıştığı kazada ölenler arasında bulunan Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Mehmet Yavuz Emrak için ilk tören, görev yaptığı Siirt Üniversitesi Rektörlüğü önünde düzenlendi. Törene, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Sadak, Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şükrü Eken, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Burada Rektör Prof. Dr. Ziyadanoğulları, Emrak'ın çok başarılı bir öğretim görevlisi olduğunu belirterek, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Öğrenciler hocalarının tabutu üzerine karanfiller bırakırken, gözyaşı döktü. Emrak'ın cenazesi, daha sonra kent merkezindeki Sancaklar Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışınak da katıldı. Emrak'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Şeyh Musa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kazada, yaşamalarını yitiren ve Siirtli olan 20 kişinin cenazeleri de aileleri tarafından düzenlenen törenlerle il merkezi Eruh, Kurtalan ve Pervari ilçelerinde toprağa verildi.

...
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2011 Perşembe 19:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?