5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öğretmenler kaza geçirdi

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Kekliktepe köyünde görevli öğretmenleri taşıyan araç aniden yola düşen kayaya çarptı.
Meydana gelen kazada 3'ü ağır 6 öğretmen yaralandı. Durumu Ağır olan öğretmenler Diyarbakır'a sevk edilirken diğer yaralı öğretmenler Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Eruh'un Kekliktepe köyünde görevli öğretmenleri taşıyan Mahfuz Çalapkulu yönetimindeki 34 LD 220 plakalı araç Eruh-Şırnak karayolu 10. kilometresinde yola düşen kayaya çarptı. Meydana gelen kaza sırasında araçta bulunan ve görev yerlerine gitmekte oldukları öğrenilen Evin Taklan(24), Abdulhakim Bal(27), Yasemin Aslan(27), Nedim Taş(22), Bilge Taş(20) ve Mahfuz Çalapkulu(25) isimli öğretmenler yaralandı. Ağır yaralanan Mahfuz Çalapkulu, Yasemin Aslan ve Abdulhakim Bal, Siirt Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Devlet Hastanesi personeli yaralanan öğretmenler için adeta seferber oldu. Durumu ağır olan öğretmenlerin Diyarbakır'a sevk edilmesi ihtimaline karşılık Acil Servis'te ambulanslar hazır bekletildi. Öğretmenlerin yakınları hastaneye akın ederken bazı öğretmen yakınları da durumu telefonla akrabalarına bildirdi. Ağır yaralanan öğretmenlerden Abdulhakim Bal'ın babası Mehmet Bal oğulların sabah saat 06.30 da öğrencilerine ders vermek için görev yaptığı Kekliktepe köy okuluna gitmek üzere evden çıktığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 10:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?