5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Okul için yardım istediler

KÖYLÜLER CEM YILMAZ'DAN OKUL İÇİN YARDIM İSTEDİ

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Narlıkaya köyü sakinleri, 2008 yılında UNICEF'in "Okul Ekliyoruz" kampanyası çerçevesinde ünlü şovmen Cem Yılmaz'ın katkılarıyla yapılan okulun eksiklerinin ünlü şovmen tarafından giderilmesini istedi.

Narlıkaya köyü sakinleri, UNICEF'in "Okul Ekliyoruz" kampanyası çerçevesinde ünlü şovmen Cem Yılmaz'ın desteği ile yapılan 64'ü kız, 74'ü erkek olmak üzere 138 öğrencinin okuduğu 8 derslikli okulun 5 derslik olduğunu ve şu anda 205 öğrencinin okuduğunu belirttiler. Okulun köyün ihtiyacına artık cevap veremediğini belirten köylüler, Cem Yılmaz'dan okula bir kat daha yapılması için yardım istediler. Köyde lise olmadığı için kız çocuklarını 8. sınıftan sonra okula gönderemeyen köylüler, her yıl en az 15 kişinin 8. sınıftan mezun olduğunu ve çocukların lise olmadığı için okula devam edemediğini söylediler.

Narlıkaya köyüne yakın herhangi bir köyde lise, bağlı olduğu Şirvan ilçesinde de kızların kalabileceği bir yurt olmadığı için ve maddi imkanlardan dolayı çocukları Siirt'e de göndermediklerini belirten Mehmet Bulut, "Bizim köy yaklaşık 20 köyün merkez noktasındadır. Bizim köyde okuma oranı yüksek, ama lisemiz yok. Lise olursa çok iyi olur, çünkü çevre köylerde de lise yok. Oradaki öğrenciler taşımalı olarak Şirvan yerine bizim köyde kurulacak olan liseye getirilirse, hem öğrenciler için daha iyi olur hem

de köyümüzdeki aileler kız çocuklarını okutmaya devam edebilir. Öğrencilerimiz buradan Şirvan'a gidiyorlar. 30 kilometre yolun dönüşü sorun oluyor. Gece orada kalmaları gerekiyor, ama gece kalacak yerleri yok. Bundan dolayı kızlar gidemiyor. Kızlar da okumak istiyor. Bu yüzden öğrencilerimiz için burada lise yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bulut, ünlü şovmen Cem Yılmaz'a da seslenerek, ''Narlıkaya köyünde 200'den fazla öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz Cem Yılmaz'ın desteğiyle 8 derslik olarak tasarlanan okulda, sadece 5 derslikte ders görebiliyor. Okulda öğrenci sayısı çok olduğu için öğrencilerin bir kısmı sabah, bir kısmı da öğlen okula gidiyor. Cem Yılmaz'a sesleniyoruz, yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ama başlattığı okulun köyün ihtiyacını karşılayacak şekilde tamamlanması için gerekli desteği vermesini bekliyoruz.

Ayrıca Cem Yılmaz'ı köyümüze de davet ediyoruz. Öğrencilerimizin daha sağlıklı bir eğitim görebilmesi için okulun üstüne bir kat daha ya da bir ek bina yapılmasını istiyoruz. 2007'de okulumuzu yaptılar. 12 tane öğretmenimiz var, ama öğretmen lojmanımız yok. Bu yüzden öğretmenlerimiz de sıkıntı çekiyorlar" dedi.

 

"BİZİM KÖYDE 8. SINIFTAN SONRA KİMSE OKUMUYOR"

Köyde lise olmadığı için 8. sınıftan sonra okula devam edemediklerini belirten 7. sınıf öğrencisi Bilal Buruktekin, "Burada liseye gidemiyoruz. Lise çok uzak köyümüzden. Burada lise yapılmasını istiyoruz. Burada lise yapılırsa okuluma devam edebileceğim. Okula gidemesem 8. sınıftan sonra diplomamı alıp, çobanlık yapacağım. Arkadaşlarımdan çok azı okula devam edebiliyor. Onların da maddi durumu iyi olduğu için aileleri tarafından okumak için Siirt'e gönderilebiliyorlar. Durumu iyi olmayanlar da çok zor

şartlar altında okutuluyorlar veya okuyamıyorlar" diye konuştu.

Sağlık alanında da sıkıntı çektiklerini dile getiren Köy Muhtarı Necmettin Bağra ise, ''Sağlık ocağımız 1982'de yapılmış. Şimdiye kadar bir hemşire göremedik, hastalarımızı bir iğne yaptırmak için 30 km uzakta bulunan Şirvan ilçesine veya Siirt'e götürüyoruz. On tane iğnemiz olsa on gün orada kalmak zorunda kalıyoruz. Bu çok büyük bir sıkıntı ve her zaman gitmek ve kalmak da mümkün olamıyor. Hastalarımız için çok büyük sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Köydeki sorunları siyasetçilerle paylaşmaktan bıktıklarını söyleyen köylülerden Abdurrahman Bağra, "Köyümüzde çok sorun var. Seçim zamanları milletvekilleri gelip öpüp gidiyorlar. Her gelen öpüyor, ondan sonra seçime kadar gelen yok maalesef. Cami var, imam yok. Sağlık evi var, hemşire yok, doktor yok. Köyde kanalizasyon yok, okul tuvaleti uygun değil. Yol yok. Camimiz var, imamı kadrosuz. Kendi cebimizden 30 TL maaş ödüyoruz. O da imamın yol masrafını bile karşılamıyor" şeklinde konuştu.

KÖYLÜLER CEM YILMAZ'DAN OKUL İÇİN YARDIM İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 14:59:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 22:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?