4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Okul öncesi öğrencilerinin gösterisi

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 3.'sü organize edilen "Okul Öncesi Şenlikleri", renkli görüntülere sahne oldu. 

Halk Eğitim Merkezi İl Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte miniklerin sergilediği gösteriler, protokol ve davetliler tarafından büyük ilgi gördü. İl ve ilçe merkezindeki okullardan katılan ve yaşları 5 ila 7 arasında değişen öğrenciler, eğitmenlerinin verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Miniklerin sahnedeki sevimli hareketleri, zaman zaman komik anlar yaşanmasına neden oldu. 

Siirt 18 Mart İlköğretim Okulu'nda okul öncesi eğitim gören miniklerin "Şemame" halk oyununu sergileme şekilleri, etkinliğe katılanları kahkahaya boğdu. Kardeşlik dansı, halk ve Kafkas oyunları gösterileri ile şiirlerin okunduğu yarışmanın sonunda dereceye giren minik öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. 

Amaçlarının okul öncesi öğrencileri planlı eğitmek olduğunu belirten Milli Eğitim İl Müdürü Şerafettin Demirci, "Miniklerimizin bugünkü gösterisi ve kendilerine verilen görevi yerine getirmek için sarf ettikleri çaba, bizi oldukça etkilemiştir. Gerçekten, okul öncesi eğitimin oldukça büyük bir önemi var. Eğitimde reform, daha aydınlık gelecek demek. Bugün bu minikler bizlere bunu kanıtladı. Çocuklarımızın eğitiminden sorumlu olan eğitimcilerimiz başta olmak üzere tüm emeği geçenleri, özellikle minik yavrularımızı tebrik ediyorum" dedi. 

Şenliğe; Vali Mutlu'nun eşi Gül Mutlu ve okul müdürlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 14:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?