3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Okulları öğrenciler yeşillendirecek

Siirt Belediyesi, okullarda ağaçlandırma çalışması başlattı. Belediye Başkanı Mervan Gül, yeşil bir Siirt hedeflediklerini belirterek, "Ağaçları zabıta ile değil, sevgi ile koruyabiliriz" dedi. Siirt Belediyesi, kentte ’Yeşil Siirt’ kampanyası başlatarak, 7 bin yetişkin ağaç dikiminin ardından, şimdi de okullarda ağaçlandırma çalışması başlattı.

Belediyenin ağaçlandırma çalışmalarına ilk olarak Merkez Lisesi’nde başlandı. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Merkez Lisesi’nde düzenlenen ağaç dikme törenine, Belediye Başkanı Mervan Gül, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, TEMA Siirt Temsilcisi Hasan Gök ve çok sayıda davetli katıldı. Geçtiğimiz aylarda Siirt Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği okulda ilk ağacı Belediye Başkanı Mervan Gül dikti.

Göreve geldiği günden bu yana hizmetlerinin arasında ağaçlandırma çalışmalarının da bulunduğunu anlatan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, yeşil bir Siirt hedeflediklerini söyledi.

Başkan Gül, ağaçlandırma çalışmalarına ilk olarak okullarda başladıklarını belirterek, "Siirt’in birçok yerini çam ağaçlarıyla donattık. Dışarıdan getirilen 30 yaşındaki çeşitli cins ağaçlar da, özel ekim cihazlarıyla kentin her köşesine dikildi. Daha önce kentte 7 bin ağaç dikimini gerçekleştirdik. Bugün de öğrenciler ve TEMA Vakfı ile birlikte bu kampanyayı açıyoruz. Ağaç dikiyoruz, bu gelecekte çocuklarımıza fayda verecek. Dikmekle yetmiyor, önemli olan ağaçları korumaktır ve bu görev hepimize düşüyor. Ancak bu takdirde yeşiller içinde bir Siirt oluştururuz. Bizden sonra gelecek insanlar da bize dua edecektir. Kasaba deresinde de, 5 bin hektar üzerinde ’kent ormanı’ oluşturacağız. Siirtimiz’e ve halkımıza hayırlı olsun. Siirt’in yeşil görülmesini sağlamak ve ağaç sevgisini üst seviyeye çıkarmak hedefindeyiz. Bu çalışmalarımız, yaz-kış demeden devam edecektir. Kentte artan nüfusla birlikte gelişen Siirt’in çehresini, ağaçlandırma çalışmalarıyla değiştirmek istiyoruz. Bu kampanyada, yeni yıla yeni umutlarla ve yeni ağaçlar dikerek girmeye çalıştık. Ağaçları zabıta ile değil, sevgi ile koruyabiliriz. Ağaçlara sahip çıkılmasını istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 14:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?