4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Olay örtbas edilmesin!

EĞİTİM-SEN SİİRT ŞUBESİ CİNSEL İSTİSMAR OLAYINI KINADI

Eğitim-Sen Siirt Şubesi tarafından yapılan açıklamada, bir ilköğretim okulunda yaşandığı iddia edilen cinsel istismar olayının örtbas edilmemesi ve bu tür olayların önlenebilmesi için üzerine gidilmesi istendi.

Öz-Bel İşhanı önünde yapılan açıklamaya KESK Şubeler Platformu, bazı dernekler ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak destek verdi. Açıklamada eğitim kurumları ve veliler başta olmak üzere tüm kurum, kuruluşlar ve vatandaşlar sorumlu davranmaya davet edildi. Eğitim-Sen Siirt Şube Başkanı Kamil Kutlu tarafından okunan açıklamada, çirkin olayın nefretle kınandığı belirtilerek, "Geleceğimiz olan öğrencilerimiz yarın 23 Nisan Bayramı'nı kutlaması gerekirken maalesef ahlaksız, insanlık dışı bir durumla karşı karşıya kalmışlardır. Eğitim-Sen olarak yürütülen soruşturmanın örtbas edilmemesini, bu olayla bağlantısı olan kişilerin makam ve mevkisi ne olursa olsun korunmamasını ve ihmali bulunan sorumlular hakkında gereken yasal işlemin derhal başlatılmasını, bu kişilerin kamuoyu vicdanında hak ettikleri ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz" denildi.

Açıklamada, bu tür olayların önlenebilmesi için üzerine yeterince gidilmesi gerektiği de vurgulandı. Basın açıklamasına katılan Belediye Başkanı Selim Sadak ve diğer sivil toplum kuluşlarının yöneticileri sesizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:25:00
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 10:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?