5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

'Olay Siirt'e mal edilmemeli'

Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, erkek arkadaşını ziyaret ettiği sırada yakınlarının saldırısına uğrayan genç kızın intihar girişiminde bulunduğunu yerel radyoda inceleme yaptı.

Burada bir açıklama yapan Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, yaşanan olayın Siirt'e mal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bütün Siirt halkı olarak bu olaya üzüldük, yaşanmasını arzu etmezdik. Ama gençler arasında böyle olayların olması ve Siirt'e mal edilmesi hoş bir olay değil. Tüm Türkiye'nin her tarafında böyle olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. En yakın zamanda bu olayın neticeleneceğine de inanıyoruz. Bunu vahşet ortamına sokup bütün Siirtlilere mal etmek ve bütün Siirtlileri o kefeye koymak hoş bir olay değil. Gençler arasında olmuş bu olay kısa zamanda da tatlıya bağlanacaktır. Kız İnşallah eski sağlığına kavuşur. Ailesine de nasıl desem bilmiyorum ama geçmiş olsun diyeceğim İnşallah bir daha yaşanmaz bu tür olaylar. Olay yerinde yaptığımız incelemede ise gördüğümüz kadarıyla kızımız bu binanın 6. katından kendini atmış, hemen yan tarafta bulunan tek katlı manavın çinko olan çatısının üzerine düşerek rahatlıkla kurtulabilmiş.

Bundan sonra hastanede sedye üzerindeyken yaşanan bıçaklanma olayı da bütün Siirt'i ve bütün Türkiye'yi üzmüştür. Biz de aynı sıkıntı içerisindeyiz. Biz de böyle olayların yaşanmamasını istiyoruz ama bu gençlerin arasında Türkiye'nin ve dünyanın her tarafında değişik şekillerde karşılanabilen bir olaydır. Rica ediyorum tüm Türkiye'ye bunu Siirt'e mal etmeyelim. Tüm Siirt haklıda bu olaydan üzüntü duyuyor" dedi.

Öte yandan olayın incelenmesi için iki sosyal hizmet uzmanının görevlendirildiği bildirildi. Valiliğin talimatı üzerine görevlendirilen Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli 2 kişi çalışmalarına başladı. Görevliler, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde koruma altına alınan anne ve 12 yaşındaki erkek çocuğu ve ailenin diğer bireyleriyle görüşerek rapor hazırlayacak. Hazırlanan raporun bir nüshasının da olayı soruşturan Cumhuriyet Savcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

Yerel radyoda çalışan erkek arkadaşı Ö.F.E.'yi ziyarete giden N.E. (17) bu sırada yakınlarının saldırısı üzerine 6. kattan atlamış, genç kız Siirt Devlet Hastanesi'nden sevk edildiği sırada ambulansta yakınları tarafından bıçaklanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mus IP: 202.54.61.xxx Tarih : 19.06.2009 20:01:31

SAYIN MILLET VEKILIMIZIN BILDIGI GALIBA TAMAMEN BASKA .... YA  DA BIZIM OKUDUK LARIMIZ YALAN VE YA YANLIS.BROVO KENDILERINE  BU VAHSILIGI NASIL DON DERIP GENCLER ARASINDA OLAN BIR SEY !!! HER YERDE OLUR BOYLE SEYLER GIBI SINE KONUSUYOR...BU OLAYI INCELEYIP OGRENIP ONDAN SONRA KONUSMASI DAHA MAKBULE GECERDI.... BU GIBI VAHSETIN TEKRAR'LAN MAMASI ICIN YAPMASI GEREKEN LERI YAPPACAGINI SOYLESEY DI  SIIRT  HALKININ BU GIBI OLAY LARA KARSI OLDUGUNU GOSTERIRDI....HALKA MORAL VERIRDI...