4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Ölçü aletlerinde beyanname uyarısı

STSO BAŞKANVEKİLİ ÇALAPKULU'DAN ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ UYARISI

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanvekili F. Özgür Çalapkulu, ölçü ve ölçü aletleri konusunda, tüccar ve esnafı uyardı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan STSO Baykanvekili F. Özgür Çalapkulu, her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak doğru ve ayarlı kullanımının sağlanması, muayenesi ve damgalanması işlemlerinin 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nce yürütüldüğünü söyledi.

Çalapkulu, "3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunlu bulunmaktadır. Ölçü ve ölçü aletlerinin 2010 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar 1 Mart 2010 günü mesai bitiminde sona erecektir. İki yıllık damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin muayenesi yaptırılmadan kullanılması yasaktır. Damgalanmamış, damga süresini geçirmiş veya damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş ölçü ve ölçü aletlerinin kullanılması ve alım-satım yerlerinde bulundurulması suçtur. Üyelerimizin ileride mağdur olmamaları bakımından 2 bin kilogram üzerindeki Kantar-Baskül-Terazi-LPG ve akaryakıt sayacı gibi ölçü ve ölçü aletlerini kullananların periyodik muayene müracaatlarını en geç 1 Mart 2010 tarihi mesai bitimine kadar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüze yapmaları zorunlu bulunmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:52:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 00:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?