5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öldürülen terörist İranlı çıktı

SİİRT'TE KÖYLERE BOYKOT BİLDİRİLERİ DAĞITIRKEN ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST İRANLI ÇIKTI

Siirt'in Eruh ilçesinde bir köyde köylüleri sandığa gitmeleri için tehdit edip boykot bildirileri dağıttıktan sonra köy çıkışında güvenlik güçleri tarafından öldürülen teröristin cenazesi sessiz bir şekilde defnedildi.

5 Eylül 2010 tarihinde gece saat 20.00 sıralarında, Siirt'in Eruh ilçesi Bilgili köyünde köylülere referandum ile ilgili köylülerin sandığa gitmemesi için tehdit ettikten sonra köyde ayrılan teröristlere yönelik operasyon başlatan güvenlik güçleri köyün kırsalında çıkan silahlı çatışmada İran uyruklu olduğu tespit edilen 33 yaşındaki Mahmut Kadri isimli terörist öldürülmüştü. Öldürülen terörist otopsi için Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otopsi sırasında teröristin kimlik bilgileri tespit edilerek 1977 doğumlu olduğu ve 20 yaşındayken örgüte katıldığı, ayrıca teröristtn sünnetsiz olduğu tespit edildi.

Teröristin cenazesi, Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırılarak İran'da bulunan ailesinin cenazeyi alması beklendi. Dün gelen akrabalarına verile cenaze Siirt Aydınlar caddesi üzerinde bulunan Zevye mezarlığında imam olmadan ve dua okunmadan yaklaşık 100 kişinin katılımı ile defnedildi. Defnin ardından birkaç kişi Fatiha okudu. Katılan kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde mezarlıktan ayrılırken mezarlık çevresinde gerginliğe karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Mahmut Kadri için BDP il binasında taziye düzenlendi.

SİİRT'TE KÖYLERE BOYKOT BİLDİRİLERİ DAĞITIRKEN ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST İRANLI ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 22:48:02
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 23:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?