5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Öldürüp atmışlar

Siirt'te internet kafe işletmecisi bir genç öldürüldü. Gencin cesedi kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Küçük Sanayi Sitesi'nin arka kısmında yer alan bir dere yatağında üstü taşlarla örtülü halde bulundu. Olayla ilgisi olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Batı Mahallesi Özgen Caddesi'nde faaliyet gösteren internet kafenin sahibi Uğur Evin(26) adlı gençten 3 gündür haber alamayan ailesi polise başvurdu. Yapılan araştırmaların sonunda gencin çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen F.B. isimli bir kişi polise başvurarak cesedin yerini güvenlik güçlerine gösterdi. F.B.'nin belirttiği yerde yapılan inceleme sonucu bıçak ve taş darbeleri ile öldürüldüğü belirlenen genç, kuru bir derede üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili olarak F.B. isimli şahıs
gözaltına alındı.

İnternet kafe işletmecisi Uğur Evin'in amcası Hüseyin Evin, "Uğur'dan üç günden beri haber alınamıyordu. Ailesi işlettiği internet kafede ya da bir arkadaşında kalmış olabileceğini düşünerek endişelenmemiş. Ancak üç günün sonunda polise başvurduk. Bu arada Uğur'un çocukluk arkadaşı ve aynı apartmanda kalan F.B. isimli arkadaşı polise teslim olup, cesedinin bulunduğu yere gezmeye gittiklerini burada iki kişinin önlerini keserek Uğur'u kendilerinden aldıkları şeklinde bir ifade verdiğini öğrendik. F.B.'nin ailesinden aldığımız bilgilerde eve geri döndüğünde üzerinde kan olduğu ve onun da cinayetle bağlantısı olabileceğini düşünüyoruz. Emniyet şu anda ifadesini alıyor. Katil veya katillerin yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Küçük Sanayi Sitesi arka tarafından geçen yaklaşık 1 kilometrelik yolun sonunda bulunan derenin içindeki olay yerinde güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri üzeri taşlarla örtülü olan cesedi Cumhuriyet Savcısı gözetiminde çıkardı. Olay yerine maktul Uğur Evin'in yakınları alınmadı. Olay yerinde delilerin toplanmasından sonra cesed otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik güçleri Evin'in katil zanlı ya da zanlılarının yakalanması için çalışma başlatırken olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 17:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?