5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

On ceset Siirt'e getirildi

13 TERÖRİSTTEN 10'UNUN CENAZESİ SİİRT'E GETİRİLDİ

Siirt'in Pervari ilçesinde 3 gün önce 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmada İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) tespit ettiği ve Kobra tipi helikopterler tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerin cenazeleri Siirt'teki hastanelere kaldırıldı.

Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü yakınında bulunan Sarıyaprak köyünde bulunan askeri üsse terörist saldırısı sonucu 2 asker ve 3 geçici köy korucusu şehit düşmüştü. Çatışmada öldürülen 13 teröristten 10'unun cesedi ambulanslarla Siirt'e getirildi.

Çatışmada Batman'dan bölgeye gönderilen İnsansız Hava Aracı'nın teröristlerin bulunduğu koordinatları tespit edip bildirmesi ve Kobra helikopterlerinin bölgeyi ateş altına alması sonucu ölü ele geçirilen 13 teröristten 3'ü Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Devlet Hastanesi morgunda yer kalmadığı için 7 ceset Siirt Kadın Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer 3 cesedin ise Doğan köyü ve Sarıyaprak köyü arasından geçen bir derenin içinde olduğu ve coğrafi şartlar kötü olduğu gerekçesi ile henüz olay yerinden alınamadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 15:49:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 16:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?