5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Önemli Kişileri Koruma Kursu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Siirt'te düzenlenen '181'nci Dönem Önemli Kişileri Koruma Kursu' sona erdi.

Kursun sona ermesi nedeniyle Polis Evi'nde düzenlenen törende kursiyerler adına konuşan Komiser Mustafa Kaya, yeni bilgiler öğrenmenin heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ise, bu kursun ilde ilk defa düzenlendiğini belirterek, "Çok önemsediğimiz bu kursa 3'ü bayan olmak üzere 48 personelimiz katıldı. Korumalarımızın da aralarında bulunduğu bu arkadaşlarımızda değişiklikler gördük. Bu arkadaşlarımız 15 gün boyunca 5 hoca tarafından çok sıkı bir eğitime tabi tutuldular" dedi.

Yüzde yüz korumanın mümkün olmadığını belirten ise Vali Necati Şentürk, önlem almanın önemine değindi. Vali Şentürk, şöyle konuştu:
"Elbette yüzde 100 koruma mümkün değildir. Kader hükmünü icra eder. Ancak tedbirin çok büyük önemi vardır. Osmanlı İmparatorluğu'na 46 yıl boyunca padişahlık yapan Kanuni Sultan Süleyman Zigetvar Seferi'nde vefat edince ordunun dağılmaması için önlem olarak vefatı orduya haber verilmedi" diye konuştu.  Törende daha sonra kursa katılanlara sertifikaları verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 13:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?