5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Organik Tarım atağı

Siirt'te organik tarımın yaygınlaşması için çalışma başlatıldı. GAP Eylem Planı kapsamında yürütülen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında, Siirt İl Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5 adet proje Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca kabul edilerek 2009 yılında faaliyete geçirildi.

Siirt Çiftçi Eğitim ve Yayın Şubesi tarafından yürütülen çalışmalarda Organik Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Projesi, Organik Arıcılık projesi, Organik Bağ projesi, Organik Zivzik Narı Projesi ve Organik Tarımın yaygınlaştırılması eğitim ve yayım konularında projeler hazırlanarak uygulamaya konuldu. Siirt Tarım İl Müdürü İlhan Özel yaptığı açıklamada "Bu kapsamda, ilimiz merkez İnkapı köyünde 10 arazide fıstık bahçesi, Şirvan ilçesi Pirinçlik köyünde 2 bağ tesisi, Pervari ilçesi Narsuyu köyünde 5 nar bahçesi tesis edilerek üreticilerimize teslim edildi.

Ayrıca Organik arıcılık projesi kapsamında bir üreticimize 50 adet arılı kovan verilerek organik arıcılığın yaygınlaştırılmasına katkıda bulunuldu. Amacımız meşhur Pervari Balının yanı sıra organik balını da marka haline getirmektir. Bir diğer projemiz olan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması eğitim ve yayım projesi kapsamında merkez köyler ile ilçelerimizde düzenlediğimiz eğitim çalışmaları ile organik tarımın yaygınlaştırılması çalışmaları devam etmektedir.

2010 yılı içinde hazırlanan organik çilek, elma ve kiraz projeleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına gönderilmiş olup, önümüzdeki yıl bu ürünlerin organik olarak yetiştiricilikleri sağlanacaktır. Diğer illere oranla zirai ve benzeri ilaçlar açısından nispeten daha az kirlenmiş olan ilimiz organik tarım açısından uygun bir yapı arz etmektedir. Amacımız bundan da yararlanarak ilimizde organik tarımı yaygınlaştırmaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 12:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?