5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

ÖSS değerlendirmesi

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Siirt'in 17 basamak atlayarak, 75. sıradan 58. sıraya yükselmesi büyük bir başarı olarak nitelendirildi.

Uzmanlar, Vali Necati Şentürk'ün geçen yıl topladığı Eğitim Şurası'nda alınan kararların hayata geçirilmesinin bu başarıda büyük bir rol oynadığını belirttiler.

Geçen hafta açıklanan ÖSS sonuçlarına göre, Siirt'in ülke sıralamasında 75. sıradan 17 basamak atlayarak, 58. sıraya yükseldiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 2009 ÖSS sonucuna göre ilin, sözel puanda 74. sıradan 55'e, sayısal puanda 75. sıradan 69'a, eşit ağırlıkta 73. sıradan 60'a, genel ortalamada ise 75. sıradan 58. sıraya yükseldiği bildirildi. Siirt Valisi Necati Şentürk, ÖSS'de elde edilen başarının önemli olduğunu belirterek, Siirt'te eğitim seferberliğinin aralıksız devam edeceğini söyledi.

2009 yılı ÖSS sonuçlarını değerlendiren Vali Şentürk, "Siirt'te eğitim seviyesini ve kalitesini yükseltmek için geçen yıl Eğitim Şurası'nı topladık. Bu şurada eksiklerimizi tespit ederek, birtakım kararlar aldık. Bu kararları hayata geçirmek için de ilde eğitim seferberliği ilan ettik. Bununla yetinmeyerek öğrencilerimize destek olmak için de çeşitli projeler geliştirdik ve uygulamaya koyduk.

Dolayısıyla elde ettiğimiz bu başarı asla tesadüf değildir. Sistemli çalışmanın bir ürünüdür. Aslında bugün aldığımız bu sonucu 1-2 yıl sonra ancak alırız diye düşünüyorduk. Burada önemli olan Siirt için her yıl daha kötüye giden bir tabloyu tersine çevirmektir. Bunu yakaladığımıza inanıyorum. Bu başarıda önceki yıllarda eğitimin altyapısı için gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, fiziksel donanımlar ve teknolojik araçlar da rol almıştır. Ama bana göre bu başarıda en büyük pay, bizimle işbirliği yapan özel eğitim kurumları, büyük bir özveri gösteren öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile eğitim çalışmalarımızda bize büyük destek veren sivil toplum kuruluşlarına aittir" dedi.

Siirt'in ÖSS'de elde ettiği başarının yeterli olarak görülmemesi için, başarıda sürekliliği yakalamak adına çalışmanın önemine değinen Vali Şentürk, gelecekte en büyük hedef olan ülke sıralamasındaki ilk basamağı yakalamak için ilde yaşayan herkesin el ele vermesi gerektiğini vurguladı. Vali Necati Şentürk sözlerine şöyle devam etti:

"Kalıcı ve sürekli bir başarı, ancak öğrenci, veli, okul, kurum ve ilgili bütün argümanların güç birliği ile olur. Elde ettiğimiz bu başarıyı sürekli kılmak için de ilimizin bütün imkanlarını seferber edeceğiz. Dolayısıyla öğrenci, veli ve kurumlarımızın işbirliği ile eğitim-öğretimin öneminin ve doğru işleyişinin bilinci içinde çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Aslında Siirt'in ülke sıralamasındaki yerinin bu olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu sıçramanın bir başlangıç olacağına da inanıyoruz.
Son olarak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda nelerin elde edileceği konusunda bizlere ipucu vermektedir."
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 18:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ultrASLAN IP: 88.227.11.xxx Tarih : 19.07.2009 17:46:03

''Uzmanlar, Vali Necati Şentürk'ün geçen yıl topladığı Eğitim Şurası'nda alınan kararların hayata geçirilmesinin bu başarıda büyük bir rol oynadığını belirttiler.' 'REKLAM KOKAN HAREKETLER BUNLAR...