5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Oyun bozanların oyununu bozacağız

BDP SİİRT MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede seçimlere tek liste ile gidildi.

BDP Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi'ne Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı M. Melih Oktayı, BDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Nezir Gülcan, BDP İl Başkanı Selahattin Cengiz ve ilçe yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ve BDP PM üyesi Nezir Gülcan durum değerlendirmesini içeren birer konuşma yaptılar. Kongreye destek vermek amacıyla misafir olarak katılan siyasi yasaklı Belediye Başkanı Selim Sadak, "Kürtlerin üzerinde yapılan siyaset yapma yasağı ve tutuklanmalar kaldırılmalıdır. Cezaevinde tutuklanan Kürt kökenli siyasetçiler serbest bırakılmalıdır'' dedi.

Binlerce bölge gencinin hapiste, yurt dışında ve ''dağda kaldığı''nı ileri süren Sadak, "Kürtler demokratik siyasetin gereklerini yerine getirerek barışı yakalayacakları güne kadar mücadeleye devam etmelidirler. Hiçbir Kürt siyasetçi siyasi partilerinin kapatılmasına müsaade etmemelidir. Bu tarz söylem ve fiiliyatlardan kaçınmalıdırlar. Kürt dilinin gelişmesi için çalışmalara devam edilmeli ve herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir. Oyunbozanların oyununu bozacağız'' diye konuştu.

Belediye çalışmalarına da değinen Başkan Sadak, "Bizler belediyemizde halkımıza en iyi hizmeti sunarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Haziran ayının başında yol asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmalarına başlayacağız. Bu ülkede barış olmadan hiçbir çalışmanın önemi yoktur. İlk hedefimiz bu ülke ve şehirde halkımız arasında barışın sağlanmasına katkı sunmaktır" ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Arif Karataş'ın aday olmadığı kongrede Ferman Sercan başkanlığında Dilber Sevim, Kadriye Cengiz, Leyla Özalp, Nuri Aslan, Haci Aydın ve Halit Kayıkçı'nın yer aldığı yönetim kurulu üyelerinden oluşan liste oy birliği ile göreve getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 17:22:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 20:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?