3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Parktan önce güvenlik tedbiri

Siirt kent merkezinin tek mesire yeri olarak bilinen Kızlar Tepesi bahçesinde yapılan modernize çalışmalarının ardından, çevrede güven ve huzurun korunması için güvenlik tedbirleri alındı.

Siirt Belediyesi’ni kardeş belediye seçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’in talimatıyla atıl durumdan modern bir duruma getirilen Kızlar Tepesi’nde, Siirt Belediyesi tarafından özel güvenlik ekipleri görevlendirildi.

1 aydan beri ekipler tarafından yürütülen eski park alanındaki çalışmalarda dev oyuncak grubu, 11 adet kay kay, küçük jimnastik grubu, 24 adet oturma bankları ve yürüyüş yollarıyla park, modern bir görünüme kavuşturuldu. Çalışmalara ilave olarak parkta yeni çimlendirme çalışmaları da başlatılarak, çevreye 4 bin yeni fidan dikilmesi planlanıyor.

Ankara Belediyesi ile birlikte yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Mervan Gül, Siirt merkezine farklı bir çehre kazandıracak parkta süs havuzu, ahşap yaya köprüleri, kamelyalar, pergoleler, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çocuklar için oyun alanları, kanal boyuna ise bisiklet ve koşu yolu, yürüyüş bandı, üstü açık ve kapalı oturma yerleri, fıskiyeler ve çeşmeler yapılacağını söyledi.

Gül, "Parklarda yeni düzenlemelere gidilerek, ağaç ve çim ekimi yapılıyor. Yeni oyun grupları taktırıldı. Yeni bank ve çöp kutuları yapılarak, oturma alanları oluşturuldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’in destekleriyle Siirt’te sürdürülen hizmetler çok büyük bir anlam teşkil ediyor. Diğer büyükşehir belediyelerinin de desteğini bekliyoruz. Çevrenin huzur ve güveni için de gereken önlemlerin alınması için güvenlik görevlileri alındı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 17:04:42
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 16:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?