5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Patpat devrildi: 6 yaralı

SİİRT'TE PATPAT MOTORU KAZASI: 6 YARALI

Siirt'in Şirvan ilçesinde tarım arazi aracın devrilmesi sonucu araçta bulunan 5 kişi ve arazide çalışan bir kişi olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı.

Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünden arazi aracı (patpat motor) ile tarlaya giderken hakimiyetin kaybedildiği araç tarlaya devrildi.

Tarlada çalışan M. Sakin Toprak(10) ile aracın içinde bulunan C.C.(25), S.C.(55), A.C.(30), A.C.(20) ve A.C.(5) yaralandı. Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken hayati tehlikeyi atlatamayan M. Sakin Toprak Gaziantep'ten çağrılan ambulans helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi .

Yaralıların durumunu öğrenmek için Siirt Devlet Hastanesi'ne gelen İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, "Şirvan ilçesi Durankaya mezrası bölgesinde halk arası pat pat diye tabir edilen tarım aracının devrilmesi sonucu 6 tane vatandaşımız yaralanmıştır. 6 vatandaşımızdan birinin hayati tehlikesi mevcuttur. Beyinde kanaması var, optik sindirtesi mevcut helikopter bağlantısını sağladık. Diyarbakır'da profesörümüzle görüştük helikopterimizle bağlantıyı sağlayacağız, inşallah hayati tehlikesini ortadan kaldırırız

diye düşünüyorum. Burada yapılması gereken her şey yapılmıştır. İşte vatandaşlarımız özellikle bu patpatlar konusunda hakikaten ciddi kazalarla karşılaşıyoruz. Çiftçilerimizin köylülerimizin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Trafik kazalarında ciddi yer kaplıyorlar diye düşünüyorum" dedi.

Siirt'te son bir ay içerisinde 3 ayrı patpat motoru kazasında toplam 29 vatandaş yaralandı.

SİİRT'TE PATPAT MOTORU KAZASI: 6 YARALI
SİİRT'TE PATPAT MOTORU KAZASI: 6 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 14:14:04
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 15:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?